Turbogesprekken: van food waste naar winst in 50 minuten

Reststromen uit de voedingsindustrie kosten geld: je verliest waardevolle grondstoffen én je betaalt voor verwerking. Terwijl ze net een kans bieden —want veel reststromen hebben nog intrinsieke waarde in andere toepassingen. Met strengere Europese verplichtingen op komst (−10% food waste tegen 2030) wordt actie bovendien urgent. Maar waar begin je? Welke toepassingen zijn haalbaar? Aan welke kwaliteitsvereisten moet je voldoen (houdbaarheid, bewaarcondities…)? Hoe kan je jouw reststroom upgraden, wie heb je daar allemaal voor nodig en hoe blijft het rendabel? In deze reeks focussen we specifiek op de uitdagingen die gerelateerd zijn aan plantaardige reststromen (zowel vers als verwerkt). In een gratis turbogesprek van 50 minuten brengen wij vijf experten samen die jouw uitdagingen bekijken en je concrete stappen voorstellen.

Praktisch

Datum
Tijdstip
13.00 - 17.00 uur
13.00 - 17.00 uur
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 12.00 uur
Situering
Online

Het waren 5 gerichte voorstellen van de experts met telkens een andere aanpak en vakgebied. 

-
de Ster BV

Heel concrete handvaten gekregen rond mijn huidige uitdagingen op verschillende, voor mij haalbare domeinen. Dat zal op korte termijn zeker al veel betekenen. 

-
Bazar Cezar

Ik heb nieuwe contactpersonen ontmoet die Entusia mogelijks kunnen verder helpen met het uitvoeren van onze circulaire plannen.

-
Entusia
Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
VLAIO i.s.m. VLAIO i.s.m. ILVO, Flanders’ FOOD, OVAM, Artevelde Hogeschool, HoGent, KdG, Odisee, Thomas More, UCLL, Vives, UGent en KU Leuven.

Praktisch

Datum
Tijdstip
13.00 - 17.00 uur
13.00 - 17.00 uur
09.00 - 12.00 uur
09.00 - 12.00 uur
Situering
Online