Turbogesprekken – Jouw verpakking klaar voor morgen

De verpakking van een voedingsproduct doet zoveel meer dan beschermen. Ze communiceert met de klant, bewaart smaak en kwaliteit, moet wettelijk kloppen én duurzaam zijn. En net daar wringt het schoentje. Want hoe combineer je al die vereisten met de groeiende druk om je verpakkingen circulair of biogebaseerd te maken?

Je voelt dat het anders moet. Je wilt mee met de toekomst. Maar waar begin je? Wat is technisch mogelijk voor jouw product? Wat is wettelijk toegelaten? Hoe zorg je dat de klant overtuigd blijft? En: hoe breng je dat allemaal rendabel samen? Onze turbogesprekken helpen jou efficiënt op weg!

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.00 - 17.00 uur
Situering
Online

Wat is een turbogesprek?

Tijdens een turbogesprek krijg je de kans om jouw verpakking(s)uitdaging voor te leggen aan vijf experten — stuk voor stuk specialisten in hun domein en zorgvuldig geselecteerd uit een netwerk van meer dan 5.000 Vlaamse onderzoekers.

In 50 minuten krijg je 5 concrete adviezen of oplossingsrichtingen. Geen vaagheden, maar advies op maat van jouw product, je bedrijf en je ambities.

Of je nu wil voldoen aan nieuwe Europese wetgeving, nieuwe marktkansen wil grijpen of de volgende stap richting circulaire economie wil zetten: wij helpen je van idee naar actie.

Waarom deelnemen?

  • Concreet advies op maat van jouw verpakking en/of product
    VLAIO brengt in samenwerking met haar partners de juiste experten samen om jouw ambitieuze plannen te bespreken. Onze experten komen uit kennisinstellingen zoals Pack4Food, VKC-Centexbel, IBE BVI, Flanders’ FOOD, hogescholen (Thomas More, Arteveldehogeschool) en universiteiten (UHasselt, UGent, KU Leuven, Universiteit Antwerpen). Samen bekijken ze jouw idee vanuit verschillende invalshoeken.
  • Sneller van idee naar actie
    Je hoeft niet zelf op zoek naar de juiste partners of informatie. Wij doen dat voor jou. Jij brengt je vraagstuk mee — wij brengen de juiste mensen rond de (digitale) tafel. Zo kan jij snelheid maken.
  • Nieuwe inzichten, kansen en contacten
    Je ontdekt meteen welke technologieën en materialen relevant zijn, hoe haalbaar je idee is, waar mogelijke valkuilen liggen en hoe je project eventueel gefinancierd kan worden. Je weet ook meteen of een kennisinstelling de geschikte partner is voor verdere samenwerking.
  • Op het juiste moment
    Nieuwe Europese wetgeving over verpakkingen verplicht voedingsbedrijven om werk te maken van meer recycleerbare, minder vervuilende oplossingen. De transitie is geen optie meer — ze is nodig. Maar hoe begin je eraan? Een turbogesprek is je eerste concrete stap.

Heel concrete handvaten gekregen rond mijn huidige uitdagingen op verschillende, voor mij haalbare domeinen. Dat zal op korte termijn zeker al veel betekenen.

Bazar Cezar

Voor wie?

Deze sessie is er voor innovatieve voedings- en verpakkingsbedrijven die:

  • op zoek zijn naar alternatieven voor klassieke verpakkingen,
  • willen weten wat technisch en wettelijk mogelijk is,
  • overwegen te investeren in duurzame oplossingen,
  • willen weten welke subsidies of partners hen kunnen helpen.

Wat kan je verwachten?

  • 50 minuten online gesprek
  • Panel van experten met complementaire expertise
  • Inhoudelijke en constructieve feedback
  • Suggesties voor vervolgstappen en mogelijke ondersteuning
  • Zonder kosten, zonder verplaatsing

Grijp je kans 

Op woensdag 18 juni brengen we uitzonderlijk verschillende topexperten samen. Dit is hét moment om jouw idee of uitdaging voor te leggen. Deelnemen is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je in en krijg concrete input voor jouw verpakkingsuitdaging. 

Bij de inschrijving vragen we je ook enkele vragen te beantwoorden zodat we de juiste experten voor jouw uitdaging kunnen uitnodigen. De door jou aangeleverde info wordt aan de experten bezorgd ter voorbereiding van het gesprek en wordt confidentieel behandeld.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
VLAIO i.s.m. VLAIO i.s.m. Pack 4 Food, Vlaanderen Circulair, Vhlora, VKC – Centexbel, IBE BVI, Flanders’ FOOD

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.00 - 17.00 uur
Situering
Online