Summit Vlaamse IDG Hub

Op 5 oktober organiseren de Sociale InnovatieFabriek en heel wat partners een eerste samenkomst van de Vlaamse IDG-hub. Want steeds meer sociaal innovatoren en ondernemers voelen zich aangetrokken tot de Inner Development Goals om tot een gezondere planeet en maatschappij te komen.
Logo Inner Development Goals

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.00 - 17.00 uur
Locatie

Oude Abdij Drongen Drongenplein 26/27 9031 Drongen

n 2015 riepen de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals (SDG) in het leven, 13 doelen om tegen 2030 een duurzame wereld uit te bouwen. Helaas is de vooruitgang die we sinds 2015 boekten teleurstellend. Als individu en maatschappij weten we wel wát we zouden moeten doen voor een gezondere planeet en samenleving, maar om de één of andere reden zetten we die wetenschap niet om in de praktijk.

Inner Development Goals: leren om waarderend samen te werken

In Zweden startte eerder dit jaar het ‘Inner Development Initiative’, waarop men de Inner Development Goals (IDG) opstelde. Ze zetten in op vaardigheden zoals samenwerking, waarderen en verbinding maken. Die zijn essentieel als verschillende partijen met uiteenlopende belangen de SDG willen waarmaken. De IDG helpen eigenschappen als moed en optimisme versterken. Ze doorbreken oude patronen, genereren originele ideeën en leren ons volhardend handelen in onzekere tijden of complexe situaties.

Een preview van het programma op 5 oktober

Hier lees je al in een notendop wat we zullen doen:

  • Verbinden met alle deelnemers
  • Voorstelling van de Inner Development Goals
  • Via een aantal verdiepende sessies ervaren waarover de IDG’s gaan
  • De nieuwe Vlaamse Hub op participatieve manier verder vormgeven met de aanwezigen. Co-creatie staat centraal.
  • Zegeningsritueel voor de opstart van de hub

Kan je niet wachten tot dan? Wil je graag nu al verder in gesprek rond de IDG? Maak je lid van de LinkedIn-group IDG hub Vlaanderen. Of werk je graag mee aan het programma van de summit op 5 oktober? Neem dan contact op met kathleen@socialeinnovatiefabriek.be.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 30
Organisator
Sociale Innovatiefabriek i.s.m. Iedereen die hier mee de schouders onder wil zetten

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.00 - 17.00 uur
Locatie

Oude Abdij Drongen Drongenplein 26/27 9031 Drongen

Locatie

Adres

Oude Abdij Drongen Drongenplein 26/27 9031 Drongen