Scouting 4.0

Waarschijnlijk hoorde je al over de vierde industriële revolutie. Velen hebben er dan ook de mond van vol, maar in de praktijk is zo'n digitale evolutie minder vanzelfsprekend. Bedrijven kunnen niet zomaar hun infrastructuur en business model overboord gooien. Daarom krijg je bij Scouting 4.0 de kans om binnen te kijken bij innovatieve productiebedrijven en leer je hoe zij deze transformatie op een gestructureerde en succesvolle manier voltooiden.

Dit event is afgelopen

Bij Scouting 4.0 ga je op bezoek bij verschillende innovatieve productiebedrijven die pionier zijn op vlak van Industrie 4.0. Zo krijg je de buitenkans om binnen te kijken bij bedrijven die het transitieproces hebben ingezet of ondertussen voltooiden. Tijdens de getuigenis van het gastbedrijf zal de focus op het transformatieproces liggen en komen volgende vragen aan bod

  • Welke voorbereiding is noodzakelijk om te kunnen transformeren?
  • Welke hindernissen bevinden zich op het pad?
  • Welke technologie werd uiteindelijk gekozen?
  • Hoe betrekken we onze medewerkers?

Na de "theorie" trek je je veiligheidsschoenen aan en krijg je een rondleiding doorheen het bedrijf. Terwijl krijg je uitleg over het ontwikkelingsproces: wat zijn de uitdagingen, waar liggen de valkuilen en welke nieuwe kansen ontstaan er. Zo koppel je de praktijk aan de theorie. Na de rondleiding kun je netwerken met de andere deelnemers bij een hapje en drankje.

Opgelet

Deelname aan Scouting 4.0 staat op de naam van het bedrijf. Zo kun je in functie van het thema van de sessie de meest geschikte medewerker laten deelnemen. De plaatsen zijn beperkt. First come, first served.

Programma

  1. R&D en supply chain @ P&G

  2. De fabriek van de toekomst @ P&V Panels

  3. Duurzame industrie en verkoop @ AB Inbev

  4. Blik op de toekomst a.h.v. demo's @ Flanders Make

  5. tbc

  6. tbc

 

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 1000 (excl. btw)
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Verschillende locaties 3000