Roadshow Handelsbelemmeringen

We leven in een bedrijfswereld waarin we sneller dan ooit moeten exporteren naar het buitenland. Ook al leven we in de EU en zijn er WTO-regels, worden veel ondernemers geconfronteerd met niet-tarifaire handelsbelemmeringen. Die kunnen de vorm aannemen van aanvullende nationale reglementering voor goederen, bijzondere certificaten om een dienst te mogen verrichten of zelfs de sterke suggestie om er een lokaal filiaal op te richten. Hierdoor worden veel ondernemers ontmoedigd om die internationale stap te zetten. Er zijn evenwel een aantal organisaties die je hierbij kunnen helpen.

Dit event is afgelopen

Met een roadshow handelsbelemmeringen willen we die allemaal aan je voorstellen. We houden hierbij halt in elke provincie en zullen ook telkens een welbepaald handelsverdrag onder de loep nemen.

De eerste sessie op 1 juli zal focussen op de handelsrelaties tussen de EU en Marokko.  

Meer informatie over de handelsakkoorden kan je vinden op de website van de Europese Commissie.

Programma

10.00 – 10.30 uur Onthaal
10.30 – 10.40 uur Verwelkoming + uitleg dienstverlening Enterprise Europe Network Vlaanderen (Pascal Verheye, Enterprise Europe Network Vlaanderen)
10.40 – 10.50 uur Meldpunt handelsbelemmeringen (Roos Van de Cruys, departement BuZa en Nancy Cobbaut, Flanders Investment and Trade)
10.50 – 11.15 uur De handelsakkoorden van de Europese Commissie en de tools (MADB) (Jose Gonzales de Chaves, DG Trade, Europese Commissie)
11.15 – 11.30 uur Solvit Belgium (Lore Aerts, SOLVIT, FOD Buitenlandse Zaken)
11.30 – 12.10 uur Een handelsakkoord uitgelicht: het verdrag tussen de EU en Marokko (Mieke Pynnaert, Vlaamse Economisch Vertegenwoordiger in Rabat)
12.10 – 12.25 uur Bedrijfsgetuigenis over zakendoen met Marokko (TBC)
12.25 – 12.45 uur De subsidies van VLAIO en FIT m.b.t. Internationaal Ondernemen (Yves Roekens, FIT en Kris Honraet, VLAIO)
12.45 – 14.00 uur Individueel gesprek + broodjeslunch

Praktische informatie

Het seminarie vindt plaats in het VAC Virginie Loveling aan het Maria Hendrikaplein 70 in Gent. Dit is de nieuwe hoge toren naast het station. Het seminarie gaat door in zaal Leo Baekeland op de 4de verdieping.  Deelname is gratis.

Voor meer informatie over deze sessie kan je terecht bij Nancy Cobbaut via nancy.cobbaut@fitagency.be of bij Pascal Verheye via pascal.verheye@vlaio.be 

Organisator
Enterprise Europe Network

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

VAC Gent Koningin Maria Hendrikaplein 70 9000 Gent