Ontwerpen met ongelijksoortige materialen: researchmeeting

De researchmeetings van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) zijn een ideale bron om het innovatieproces binnen uw bedrijf nieuwe inspiratie te geven. De combinatie van professionele sprekers met een minimale tijdsinvestering zorgt steeds voor tevreden deelnemers!

Dit event is afgelopen

Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL), Agoria, Sirris en Flanders Make werken gedurende twee jaar samen in het project ‘Verbinden van ongelijksoortige materialen’ met de steun van VLAIO. Binnen de industrie is er een voortdurend streven naar het verbeteren van structurele onderdelen. In de transportsector streeft men naar gewichtsreductie, de machinebouw streeft naar performante machine-onderdelen en wil daarvoor materialen uit verschillende groepen met elkaar verbinden. Bij de consumenten- en bouwproducten geeft een verhoogde integratie van functionaliteiten een competitief voordeel.

Het combineren van materialen onderling (constructiestaal, aluminium, roestvast staal, kunststof, …) biedt opportuniteiten die niet mogelijk zijn met een ontwerp uit één materiaal. De voordelen van elk materiaal worden benut op de plaatsen waar die nodig zijn. Zo zijn ontwerpen gerealiseerd met staal aan aluminium of kunststof aan metaal, …

Er bestaan processen die heel wat potentieel bieden voor het verbinden van ongelijksoortige materialen. We kijken daarbij zowel naar thermische processen (lassen) als naar lijmen en mechanisch verbindingen. Tijdens de sessie worden enkele succesvolle cases aangereikt die bijzonder inspirerend kunnen werken.

Deze researchmeeting is relevant indien je:

  • Metaal- of kunststofverwerker bent
  • Materialen met elkaar verbindt door lassen, lijmen of schroeven
  • Ontwerper bent
  • Geïnteresseerd bent in nieuwe (verbindings-)technologie
  • Kennis wenst te maken met het dienstverleningsaanbod van het BIL, Sirris, Flanders Make  en Agoria.

Heb je al ideeën of concrete cases hebt? Mail ze vooraf naar VLAIO bedrijfsadviseur Hans Versmissen of breng ze mee naar de sessie!

  

Organisator
Agentschap Innoveren & Ondernemen i.s.m. BIL, Sirris, Flanders Make en Agoria

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Technologiehuis Geel Cipalstraat 3 2440 Geel