Mercurio: Beyond Borders Duitsland

Duitsland is onze grootste exportmarkt met een exportwaarde van € 58,9 miljard voor Vlaanderen in 2018. Is jouw bedrijf nog niet actief in Duitsland? Nu is het moment!

Dit event is afgelopen

Wat is Mercurio Beyond Borders Duitsland?

Het Beyond Borders traject is een kortlopend traject om een eerste marktverkenning te doen. In totaal gaat het over 4 sessies. De focus ligt op 3 aspecten: het culturele, administratieve en business aspect.

Sessie 1:
Kick-off sessie met introductie in de land van keuze. Handelsinformatie, uitleg over de huidige stand van zaken in de economie, zakelijke mogelijkheden. Stand van zaken met betrekking tot Corona. Markt-introductieplan: afname van de nulmeting met daaraan gekoppelde begeleiding in de opmaak van het markt-introductieplan. Coaching in plan van aanpak te creëren. Wat zeker wel/niet opnemen in strategie voor de markt.

Sessie 2:
Focus op juridische en financiële aspecten met zakendoen in het land. Hoe moet je je eigen zaak opstarten?

Sessie 3:
Cultuur en zakenrelaties, zakendoen in land, business development. Wat te verwachten, tradities. Samenwerkings opties : partners vinden, joint-venture, overname, outsourcing bureaus.

Sessie 4:
Thematische onderwerp met bedrijfsgetuigenissen en experten.

De onderwerpen kunnen aan verandering onderhevig zijn - we zullen proberen informatie te geven op basis van wat de deelnemers vragen.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
550 euro (excl. btw)
Organisator
Voka
Initiatief

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg Gouverneur Roppesingel 51 3500 Hasselt