Meet de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf

Ga zelf aan de slag en leer je CO₂-voetafdruk te berekenen en stel een actieplan op om deze te reduceren.

Dit event is afgelopen

Duurzaamheidsinitiatieven worden steeds belangrijker. Niet alleen klanten vragen ernaar, het helpt ook om je financiën te drukken, heeft een goede invloed op jouw reputatie en geloofwaardigheid en helpt zelfs bij het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Deze workshop helpt je om met behulp van een expert zelf de CO₂-voetafdruk van jouw onderneming berekenen. Want meten is weten. Zo leer je waar de pijnpunten zich bevinden, maar ook waar het meeste vooruitgang te boeken is. En dat niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de eigen financiën.

Programma

Dinsdag 9 mei: gezamenlijke opleidingssessie (van 9.00u tot 14.00u)

De workshop begint met een algemene inleiding over de energievoorziening en de klimaatproblematiek. Daarna leer je wat de berekening en reductie van de CO₂-voetafdruk precies inhouden. Verder krijg je mee welke gegevens nodig zijn om die berekening voor jouw organisatie uit te voeren. Op het einde van de sessie beschik je over een vereenvoudigde rekentool waarmee je de koolstofvoetafdruk van jouw organisatie zelf kan berekenen.

Dinsdag 22 juni: individuele terugkomsessie (ntb)

Tijdens de terugkomsessie krijg je persoonlijke begeleiding bij de berekening en het opstellen van de plannen om de CO₂-voetafdruk te reduceren. Een uur persoonlijke begeleiding per deelnemer laat toe om de resultaten en plannen in detail te bespreken. Bij een ruimer aantal deelnemers is het mogelijk om een tweede datum vast te leggen, zodat iedereen voldoende tijd met de expert heeft. 

De uren van deze opleiding voldoen aan de wettelijke verplichte aanvullende bijscholing van milieucoördinatoren.

Jouw expert

Dirk Van den Broecke - Adviesbureau DVdb

Als zaakvoerder van adviesbureau DVdB Consulting heeft Dirk ruime ervaring in ‘lean manufacturing’, energie-advies en ecologische voetafdruk. DVdB Consulting is officieel licentiehouder bij de Association Bilan Carbone voor het gebruik van de methode Bilan Carbone®.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 550 excl. btw
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Coffice Ijzerenleen 33 2800 Mechelen