Matchmaking iPracs: Slimme chemie voor een duurzame toekomst

Een gespecialiseerde onderzoeksgroep van de UA licht tijdens deze infosessie toe wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Praktisch

Date
Tijdstip
14.00 - 17.00 uur
Locatie

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland Markgravestraat 12 2000 Antwerpen

Plastics ecologisch recycleren, het gebruik van biogrondstoffen optimaliseren of efficiënter energieverbruik: iPRACS zet basischemie en katalyse in om duurzame oplossingen te ontwikkelen voor bedrijven. Hun credo? Molecules smartly managed, ofwel verduurzaming dankzij het optimaal gebruik van zelfs de allerkleinste elementen. 

Met specifieke simulatietechnieken voorspellen ze de chemische processen en kunnen ze de optimalisaties efficiënt toepassen. Met een goede mix van ecologische, energetische én economische argumenten maken ze de implementaties ook budgettair haalbaar voor je organisatie. Benieuwd hoe jouw industriële processen groener en economischer kunnen? Ontdek alle innovaties tijdens deze infosessie.

Wat mag je verwachten? 

iPRACS licht hun methodologie toe en reikt mogelijkheden aan voor jouw organisatie, over volgende topics:

  • Molecules smartly managed (Pieter Billen): introductie iPRACS en toelichting over het versnellen van technologische innovatie dankzij ontwikkelde methodes en tools. 
  • Circulariteit voor rubberbanden (Yanou Fishel): innovaties in het circulair benaderen van rubberbanden op industriële schaal.
  • Polyurethaan-afval (Marthe Nees): uitdagingen voor deze specifieke afvalstoffen en mogelijke oplossingen.
  • Recyclage van polyurethaan – praktijkgetuigenis (Matthew Porters): industrieel praktijkvoorbeeld over recylace van polyurethaan.
  • Kristallisatie op commando (Rishi Bharadwaj Morthala): met gebruik van lasers het kristallisatieproces zelf in handen nemen. (Engelstalige presentatie)

Voor wie?

Verantwoordelijken voor innovaties, industriële processen en zaakvoerders die gedreven zijn om hun industriële onderneming te verduurzamen en te optimaliseren.

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Voka

Praktisch

Date
Tijdstip
14.00 - 17.00 uur
Locatie

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland Markgravestraat 12 2000 Antwerpen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland Markgravestraat 12 2000 Antwerpen