Masterclass werken met cobots en digitale werkinstructies (industrie 4.0-proeftuin)

De industrie 4.0-proeftuin ‘Collaboratieve werkcel 4.0’, waarvoor Flanders Make en imec hun expertise ter beschikking stellen, organiseert dit najaar voor het eerst masterclasses rond werken met cobots en digitale werkinstructies. Ook het meten van stress bij operatoren komt aan bod. Een must voor maakbedrijven die hun productie willen optimaliseren zonder hun medewerkers te overbelasten.
Patricia Leconte is projectleider van de industrie 4.0-proeftuin 'Collaboratieve werkcel 4.0'.

Dit event is afgelopen

Flexibele werkcellen

Dit is de eerste masterclass die binnen het kader van deze industrie 4.0-proeftuin georganiseerd wordt. Naast een algemene introductie over het inzetten van cobots in de maakindustrie door onderzoekster Shirley Elprama (imec-SMIT-VUB), krijg je meer uitleg over het inrichten van flexibele werkcellen met cobots door Patricia Leconte (Flanders Make), projectleider van de proeftuin. Walter De Raedt (imec) gaat dieper in op de technologie achter stressmetingen.

Bekijk hier de video van deze industrie 4.0-proeftuin:

Getuigenis en steunmaatregelen

De masterclass bevat ook een zeer praktisch luik. Naast een getuigenis van een bedrijf, kan je uitgebreid kennismaken met de mobiele demonstrator die binnen deze proeftuin ontwikkeld werd. Vragen rond financiering en eventuele steunmaatregelen, kan je nadien onmiddellijk stellen tijdens een een-op-een-sessie met een VLAIO-expert.

Bekijk het programma in detail!

We organiseren deze workshop ook een maand eerder, op 19 september, in Leuven!

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
80 euro
Organisator
Flanders Make/imec-SMIT-VUB

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Flanders Make Oude Diestersebaan 133 3920 Lommel