Managementrapportering in één oogopslag

Een managementrapportering is veel meer dan een boekhoudinstrument. Dit Lab van vier sessies begeleidt je in het opstellen van deze overzichtelijke ondernemerstool. We vertalen samen de maandelijkse cijfers die je ontvangt van de boekhouder naar een werkbaar en sturend instrument, op basis van jouw strategie. Zonder al te veel theorie, maar mét een praktijkgerichte ondersteuning, maak je stapsgewijs jouw eigen managementrapportering op.

Dit event is afgelopen

Ben je bedrijfsleider of CFO van een groeiende onderneming? Dan neem je wellicht elke dag meerdere belangrijke en complexe beslissingen, die bepalend zijn voor het succes en de groei van je bedrijf. Een eenvoudig en duidelijk rapport dat toont hoe de onderneming ervoor staat, opgesteld in functie van de noden van jouw bedrijf, het is een must voor iedere ondernemer om onderbouwde beslissingen te kunnen nemen en tijdig te kunnen bijsturen zodat de groei van de onderneming gewaarborgd blijft.

Een managementrapportering is dan ook veel meer dan een boekhoudinstrument. Dit Lab van vier sessies begeleidt je in het opstellen van deze overzichtelijke ondernemerstool.

  • In de vier werksessies vertalen we samen de maandelijkse cijfers die je ontvangt van de boekhouder naar een werkbaar en sturend instrument, op basis van jouw strategie.
  • We werken met een gestandaardiseerde lay-out die het eenvoudig toelaat jouw eigen cijfers te verwerken.

Zonder al te veel theorie, maar mét een praktijkgerichte ondersteuning, maak je stapsgewijs jouw eigen managementrapportering op.

Programma

Woe 12/10/22, 14.00-17.00 Managementrapportering: hoe en wat, 4 B- methode, ...
Woe 26/10/22, 14.00-17.00 Strategie & analyse van de boekhoudrekeningen
Woe 16/11/22 Ingave data & vragen (individuele sessie)
Woe 30/11/22, 14.00-17.00 Analyse managementrapportering

 

Doelgroep

Bedrijfsleiders, assistent bedrijfsleiders of vervangende verantwoordelijken die de dagelijkse werking van de onderneming financieel opvolgen en behoefte hebben aan een duidelijk overzicht zodat ze dit frequent met de realiteit kunnen toetsen.

Trainer

  • Kristof De Vlieger heeft na zijn opleiding TEW aan de UGent een Masterclass in Controllership behaald de Vlerick Management school.
  • Hij is diverse jaren actief geweest als Controller binnen enkele grotere familiale KMO’s waarna hij de stap heeft gezet als zelfstandig consultant.
  • Op vandaag begeleidt hij managementrapporteringen, budgetteringsprocessen, kostprijsberekening en businessplannen.
Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
550 Euro (excl. BTW)
Organisator
Voka
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (kantoor Mechelen) Onze Lieve Vrouwestraat 85 2800 Mechelen