Lerend Netwerk Digitale Bouwstenen Kortrijk en Gent

Dit traject maakt bouwbedrijven wegwijs in de automatisering van de administratieve processen in hun onderneming. Voorafgaand aan het traject zal via de IT-scan de maturiteit van ieder bouwbedrijf gemeten worden om het verbeteringspotentieel in beeld te brengen en het plan van aanpak op te stellen.Tijdens verschillende sessies (procesinventarisatie, de digitale werkplek, planning, ERP, apps in de bouw en digitale marketing ) kunnen zij rekenen op de praktische adviezen van de experten . Dankzij doorgedreven interactie leert men van de experts en van de andere deelnemers.

IT-scan

Dit event is afgelopen

Digitale Bouwstenen voor de Bedrijfsadministratie

Zoek samen met een 15-tal andere deelnemers je weg in de digitalisatie van de administratieve processen binnen jouw onderneming.

  • 6 inspirerende en praktische groepsmomenten
  • Een individuele IT-scan brengt jouw maturiteit en verbeterpunten in kaart
  • Leer van experten en andere deelnemers
  • Tijdens een halve dag individuele begeleiding maak je, samen met een expert, een persoonlijk plan van aanpak op (facultatief)

IT-scan

Een IT-scan wordt uitgevoerd in de ondernemingen die deelnemen aan dit Topics-traject. De scan omvat een uitgebreide, gestructureerde vragenlijst. De antwoorden brengen aan het licht waar verbeteringen of veranderingen nodig zijn voor een geslaagde informati­sering van de bedrijfsprocessen. De scan start met de digitale strategie van de onderneming en meet haar maturiteit op verschillende vlakken, van de planning tot en met de digitale marketing. 

Aan de hand van de vragenlijst analyseert een Topics-adviseur in detail de knelpunten en de worden de resultaten in een stappenplan gegoten. Op de korte en de middellange termijn dient dit plan als leidraad voor de inzet van experts met specifieke kennis op de verschillende domeinen.

Programma

  • Sessie 1 : Procesinventarisatie :  De fundering voor een goede automatisering
  • Sessie 2 : Automatisering van de planning levert voordeel op  
  • Sessie 3 : Efficiënt werken op de digitale werkplek
  • Sessie 4 : Enterprise Resource Planning - Een digitalisering met hoge toegevoegde waarde 
  • Sessie 5 : Apps voor de bouw: Snelle, flexibele en budgetvriendelijke oplossingen 
  • Sessie 6 : Van website tot digitale marketingstrategie
Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 600 excl. btw per persoon; € 900 excl. btw voor 2 personen van hetzelfde bedrijf
Organisator
Vlaamse Confederatie Bouw i.s.m. Lokale Confederatie Bouw Oost- en West-Vlaanderen

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen & Confederatie Bouw West-Vlaanderen De eerste 3 sessies gaan door in Confederatie Bouw Kortrijk, de laatste 3 sessies (vanaf 4 juni) in Confederatie Bouw Gent. 8500 Kortrijk