Leertraject Social Intrapreneurship Coach

Sociaal ondernemen en innoveren binnen jouw onderneming kan je leren én aanleren. In dit leertraject leiden de Sociale InnovatieFabriek en Taborgroep jou op tot social intrapreneurship coach. Na 5 workshopdagen ben je klaar om jouw collega’s te coachen om zelf maatschappelijk te innoveren.

Praktisch

Date
Tijdstip
10.00 - 10.00 uur
Locatie

Sociale InnovatieFabriek Cellebroersstraat 16b 1000 Brussel

Innoveren, een must voor wendbare organisaties

Onze maatschappij kent veel uitdagingen: vereenzaming, een grote vraag naar zorg, klimaatverandering, stijgende kansarmoede... Sommige daarvan hebben een impact op jouw onderneming en de klanten voor wie je werkt. Als organisatie of bedrijf heb je de keuze: onderga je die veranderingen of grijp je het moment aan om te innoveren?

Innoveren is vandaag een must voor ondernemingen. Het houdt hen wendbaar, klaar voor de toekomst en aantrekkelijk voor huidige en toekomstige werknemers. Een succesvolle innovatieve onderneming begrijpt waar de uitdagingen in onze samenleving liggen en hoe ze tot impactvolle vernieuwing kan komen.

Is jouw onderneming nog niet zo ver?:In het 5-daagse leertraject ‘Social Intrapreneurship Coach’ leiden we je op tot social intrapreneurship coach. Je leert hoe je jouw collega’s kan begeleiden om maatschappelijke innovaties op te starten.

Dit mag je van het traject verwachten

We werken rond verschillende thema's

  • Welke maatschappelijke uitdagingen zijn een opportuniteit voor jouw onderneming?
  • Hoe stel je goede innovatieteams samen?
  • Hoe kan je jouw management èn de basiswerkers samen laten innoveren?
  • Welke drempels leven er in jouw organisatie om innovatie permanent te vergroten en hoe bespreek je die?

Uniek is dat we je als coach klaarstomen om zowel met je management als met basiswerkers (zorgkundigen, sporttechnisch personeel, fabrieksmedewerkers...) te innoveren. De ene denkt strategischer, de andere vanuit de praktijk. Beide hebben unieke ervaringen en talenten.

Na de 5 workshopdagen ...

... ben je klaar om jouw collega's te coachen rond social intrapreneurship. Je gaat naar huis met een rugzak vol inspiratie, kennis, tools en praktische oefeningen, die je kan gebruiken wanneer je een innovatietraject opstart in jouw onderneming. Met de theorie én de eerste ervaring in de hand, ben je gesterkt om je collega's te begeleiden in intrapreneurship.

Begeleiding van ervaren trainers

Je wordt stap voor stap begeleid door trainers van de Sociale InnovatieFabriek en de Taborgroep. In deze opleiding bundelden ze hun jarenlange ervaring in het stimuleren van maatschappelijke vernieuwing bij groepen en bedrijven.

Een diploma!

Na afloop van het traject krijg je een diploma Social Intrapreneurship Coach. Iets om mee uit te pakken.

Data workshops

26 april, 14 mei, 30 & 31 mei (met overnachting en 11 juni 2024.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
2200 euro
Organisator
Sociale Innovatiefabriek

Praktisch

Date
Tijdstip
10.00 - 10.00 uur
Locatie

Sociale InnovatieFabriek Cellebroersstraat 16b 1000 Brussel

Locatie

Adres

Sociale InnovatieFabriek Cellebroersstraat 16b 1000 Brussel