Lab Stappenplan debiteurenbeheer

In deze 2-daagse opleiding schetsen we het wettelijk kader en ga je zelf praktisch aan de slag met je eigen debiteurenbeheer.

Dit event is afgelopen

Onbetaalde facturen... het blijft een permanente zorg in het bedrijfsleven en elke ondernemer krijgt er ooit mee te maken. De mogelijke oorzaken van wanbetaling zijn zeer divers, maar zelfs nu het economisch beter gaat, blijft het probleem bestaan.

Programma

Dag 1 – 18 oktober

Hoe werk je een debiteurenadministratie uit? Welke preventieve en curatieve maatregelen kan je treffen en op welke valkuilen moet je letten?

  • wettelijk kader
  • belang van debiteurenbeleid- en beheer: directe en indirecte gevolgen van een lange betalingstermijn of laattijdige betalingen.
  • preventieve maatregelen: minder wanbetalers in drie stappen
  • curatieve maatregelen 
  • processen 
  • een externe partner kiezen
  • probleemsituaties (WCO, faillissement Collectieve schuldenregeling, …)

Dag 2 – 25 oktober

We passen de theorie toe op jouw bedrijf en we nemen het telefonisch en schriftelijk debiteurenbeheer onder de loep. Wat mag je zeggen tijdens een incassogesprek? Hoe schrijf je een goede rappelbrief? Hoe onderhandel je om snel te incasseren?
De deelnemers werken met hun eigen aanmaningen. Zo kunnen de principes onmiddellijk toegepast worden op de eigen brieven en gaan de deelnemers naar huis met een compleet instrumentarium om in te praktijk te brengen.

Doelgroep

Ondernemers, bedrijfsleiders, financiële en commerciële medewerkers en verantwoordelijken. Kortom: iedereen de bekommerd is om het betaalgedrag van z'n klanten.

Jouw trainer

Marleen Miechielsen van Miechielsen Training & Consulting (MTC) verzorgt al meer dan 10 jaar opleidingen voor Voka. Haar steeds zeer gewaardeerde aanpak is zeer praktijk-, resultaat-, en ervaringsgericht. Marleen schreef ook diverse boeken over debiteurenbeheer.

Meer informatie

Contacteer Carolien Jans: carolien.jans@voka.be of 014 56 30 30.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Voka leden: €550 (excl. BTW), Niet-leden: €715 (excl. BTW)
Organisator
Voka
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen (lokatie Mechelen) Onze Lieve Vrouwestraat 85 2800 Mechelen