Lab: Softwarerobots in de praktijk

Zelf digitale werknemers of softwarerobots creëren om repetitieve handelingen uit te voeren zoals order input, facturatie en andere administratie? Dat kan met Robotic Process Automation of RPA!

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.00 - 16.00 uur
09.00 - 12.30 uur
Locatie

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen President Kennedylaan 9A 8500 Kortrijk

Iedereen kent wel de situatie waarbij collega’s dag-in, dag-uit dezelfde handelingen uitvoeren op een computer. Inloggen, verwerken en schakelen tussen verschillende systemen. Veelal om data van het ene systeem in het andere te krijgen of te zorgen dat de echte processen goed functioneren. Dit is precies waar RPA een waardevolle bijdrage kan leveren, want wanneer softwarerobots deze handelingen overnemen, kunnen werknemers zich focussen op wat écht telt: waarde toevoegen voor de klanten.

Robotic Process Automation of RPA kent een enorme opmars. Volgens het onderzoeksbureau Gartner is RPA het snelst groeiende softwaresegment ter wereld en de belangrijkste technologische trend. De algemene verwachting is dat de toepassing van RPA binnenkort quasi universeel is bij grote en middelgrote bedrijven.
Vaak wordt RPA initieel toegepast binnen de financiële afdeling, bijvoorbeeld voor het verwerken van facturen en betalingen, voor het beheren van master data en voor een breed gamma aan repetitieve handelingen.

De voordelen van RPA zijn dan ook divers:

  • Kost: Door veel tijd te besparen op korte termijn, laat RPA toe om 30% kostenbesparing te realiseren waardoor de terugverdientijd vaak minder dan 9 maanden is.
  • Snelheid: RPA robots zijn sneller dan mensen en werken 24 uur per dag, 7 dagen per week.
  • Kwaliteit en compliance: RPA robots werken volgens vaste regels en zullen foutgevoelige processen robuust uitvoeren en erover waken dat bedrijfsprocessen compliant zijn.
  • Jobtevredenheid: RPA robots automatiseren vaak de saaiste taken, waardoor finance medewerkers kunnen focussen op inhoudelijke taken.

Programma

In deze intensieve, praktijkgerichte reeks van 2 workshops leert u de mogelijkheden van RPA voor uw bedrijf kennen.

Deze opleiding bestaat uit een businesssessie van 1 dag en een technische sessie van een halve dag:

  • Businesssessie: Tijdens de businesssessie leert u aan de hand van heel wat voorbeelden en live demo’s de toepassingen van RPA in de praktijk kennen. We geven een overzicht van verschillende RPA-tools en geven praktische tips & tricks voor een succesvolle implementatie. We lichten de karakteristieken toe van een goede RPA-case waarna u zelf aan de slag gaat om tientallen cases binnen de eigen organisatie te identificeren. Voor elke case binnen de eigen organisatie wordt een inschatting gemaakt van de waarde en complexiteit, zodat u een goede selectie en keuze kan maken van de beste RPA-cases. Verder leert u ook hoe u de businesscase van een RPA-initiatief in kaart kan brengen.
  • Hands on sessie: De derde sessie van een halve dag start met een technische introductie in enkele RPA-softwaretools. Vervolgens leert u om zelf een eenvoudige RPA-robot te bouwen. Hiervoor maakt u gebruik van een gratis RPA-ontwikkeltool.

Inschrijven voor dit Lab kan hier. Voor meer info kunt u contact opnemen met Soraya Van Cauwenberghe.

Spreker 

Robonext is een IT service bedrijf gespecialiseerd in de implementatie van Robotic Process Automation en Artificial Intelligence. Meer informatie vindt u op www.robonext.eu.

Doelgroep

Dit Lab richt zich op beslissingsnemers (CFO/ director/ finance manager) of project/program managers met interesse in toepassingen van Robotic Process Automation die enige affiniteit hebben met IT.  De opleiding staat open voor deelnemers uit verschillende sectoren, bv: diensten, zorg, maakindustrie, nutsvoorzieningen, ... RPA is zowel interessant voor grote als middelgrote ondernemingen.

“Deze toegankelijke en praktijkgerichte workshop was een verademing tussen de vele technische opleidingen. Dankzij de inzichtelijke use cases konden we zelf aan de slag en zetten we onze eigen robot in geen tijd op. De workshop maakte zo al snel duidelijk welke meerwaarde RPA specifiek voor onze onderneming heeft.” - Sandrine Deruyck, CFO van Callens
Sandrine Deruyck
CFO van Callens
Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
550 euro (excl. btw)
Organisator
Voka

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.00 - 16.00 uur
09.00 - 12.30 uur
Locatie

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen President Kennedylaan 9A 8500 Kortrijk

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen President Kennedylaan 9A 8500 Kortrijk