Infosessie Oproep City of Things 2021 - slim aan de slag gaan met smart city toepassingen!

De Vlaamse overheid voorziet ook dit jaar middelen om alle Vlaamse steden en gemeenten – groot én klein – de kans te geven slim aan de slag te gaan met smart city-toepassingen.

Via de oproepen City of Things willen we elke Vlaamse stad of gemeente ‘slim’ maken en de mogelijkheden van het Internet of Things en het gebruik van open data laten verkennen. Het ultieme doel is om met innovatieve technologieën het leven in de gemeenten aangenamer en duurzamer te maken. Met lokale besturen op mensenmaat en een grote groep leveranciers van slimme toepassingen, heeft Vlaanderen veel troeven in handen om uit te groeien tot een slimme regio.

Dit event is afgelopen

Lancering 4e City of Things oproep 

Binnenkort wordt de 4e City of Things oproep gelanceerd. Met deze oproep gaan we nog een stapje verder in de transitie van de lokale besturen naar slimme steden en gemeenten. Tijdens de infosessie informeren we je onder meer over de projecten en ideeën die onderwerp kunnen zijn van de nieuwe oproep, de doelgroep, de steun, de aanvraagprocedure, de beoordelingscriteria en het projectverloop.

Daarnaast laten we je kennismaken met de werking van het Smart Cities Vlaanderen initiatief en de rol van VVSG in deze oproep. Verder lichten we ook toe hoe je het best kan omgaan met zaken als datastandaarden, generieke bouwstenen en de Vlaamse Open City Architectuur. Niet te missen dus voor wie open staat voor nieuwe opportuniteiten en graag nieuwe contacten legt!

We sluiten de sessie af met een Q&A.

Doelgroep

Lokale besturen, VGC, intercommunales, Vlaamse overheid, ondernemingen en kennisinstellingen

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Gratis maar inschrijven is verplicht
Organisator
VLAIO
Thema's

Dit event is afgelopen