Infosessie: European Innovation Council Pathfinder en Transition oproepen

De European Innovation Council (EIC) geeft steun aan baanbrekende projecten die de brug slaan tussen innovatief onderzoek en bedrijfsleven. Ontdek de nieuwe Pathfinder- en Transition-oproepen tijdens deze infosessie!
EIC affiche

Dit event is afgelopen

Wat?

In het kader van de Pathfinder- en Transition-schema's van de European Innovation Council (EIC) zijn er open oproepen (Open) en op uitdagingen gebaseerde oproepen (Challenges). Onder 'Open' oproepen kan elk onderwerp worden ingediend (dus bottom-up), onder de 'Challenges' worden onderwerpen voorgeschreven.

EIC-Pathfinder

De Pathfinder Open is bedoeld voor consortia van ten minste 3 verschillende onafhankelijke juridische entiteiten (bijv. universiteiten, onderzoeksorganisaties, de industrie en kmo's) in ten minste 3 in aanmerking komende landen. De Pathfinder Challenges zijn voor afzonderlijke entiteiten of kleine consortia. De beurzen lopen op tot 3 miljoen euro (Open) of 4 miljoen euro (Challenges).

EIC-Transition

De EIC-Transition oproepen zijn bedoeld voor kmo's, spin-offs, start-ups, onderzoeksorganisaties en universiteiten die individueel of in kleine consortia van 2 tot 5 partners een aanvraag indienen. Voorstellen moeten voortbouwen op resultaten van ERC Proof of Concept-projecten, Future and Emerging Technologies (FET) of EIC Pathfinder-projecten. De subsidies lopen op tot 2,5 miljoen euro. Details zijn te vinden in het EIC-werkprogramma 2021.

Door wie?

De EIC Pathfinder en Transition calls worden gepresenteerd door Bart Van Caenegem, Head of Sector EIC Challenge-based Pathfinder van de European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA). Verder zal professor Marc Elskens van het laboratorium voor Analytical, Environmental and Geo -Chemie van de Vrije Universiteit Brussel (VUB-AMGC), een getuigenis brengen.

Programma:

  • 13.30 Welkom
  • 13.35 Overzicht van de EIC-doelstellingen en belangrijkste aspecten
  • 13.45 Pathfinder Open + Q&A
  • 14.15 Pathfinder Challenges + Q&A
  • 14.30 Transition Open en Transition Challenges + Q&A
  • 15.00 Getuigenis Horizon2020 FET Open RIA-project “TriboREMEDY” + Q&A
  • 15.20 Afsluiting

Praktische info & inschrijven:

De taal van deze sessie is Engels.

Doelgroep: stakeholders gevestigd in Vlaanderen.

Deelname is gratis maar aanmelden is verplicht. Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 3 mei via het inschrijvingsformulier.

De inloginstructies voor het webinar (via het GoToWebinar-platform) worden de dag voor het webinar verzonden.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
NCP Flanders en E.E.N. Vlaanderen

Dit event is afgelopen