Infosessie: De toegevoegde waarde van Internet of Things (IoT) voor kmo's

Voor vele ondernemers blijft IoT een abstracte wereld en wij willen hen kennis laten maken met de opportuniteiten maar ook de veiligheidsaspecten van IoT. We focussen in het bijzonder op het bouwen van moderne en schaalbare IoT oplossingen, de beveiliging en het belang van normen.
IoT

Dit event is afgelopen

Er wordt verwacht dat IoT, Internet of Things (of het internet der dingen) een grote impact zal hebben op zowel het dagelijks leven van de consumenten als op het bedrijfsleven. Verbetering van productieprocessen, oplossingen bieden voor problemen rondom energie en milieu, criminaliteit, gezondheidszorg, onderwijs, enz... het IoT biedt tal van voordelen, ook voor kmo’s.

Wat is IoT?

Maar wat is juist IoT? Met ‘things’ worden allerhande apparaten uit ons dagelijks leven bedoeld die met elkaar verbonden zijn door het internet en die via de computer of smartphone gestuurd worden (vb. machines, sieraden, auto’s, de thermostaat, koelkast, moderne koffiezet…). Dit biedt oneindig veel mogelijkheden, maar het maakt onze persoonlijke leefomgeving ook erg gevoelig voor cybercriminaliteit.

IoT voor ondernemers

Voor vele ondernemers blijft IoT een abstracte wereld en wij willen hen kennis laten maken met de opportuniteiten maar ook de veiligheidsaspecten van IoT. Het is onmogelijk om in een bestek van twee uur alles te belichten dus we gaan ons focussen op bepaalde segmenten, in het bijzonder het bouwen van moderne en schaalbare IoT oplossingen, de beveiliging en het belang van normen. 

Infosessie

Deze sessie kadert binnen de Digital Agenda van de Europese Commissie en wordt georganiseerd door het Bureau voor Normalisatie (NBN) in samenwerking met het Enterprise Europe Network Vlaanderen.  Meer informatie hierover kan je vinden op deze website.

Programma 

17.00 Onthaal en registratie 
17.30 Verwelkoming
          Pascal Verheye - Information Manager, Enterprise Europe Network Vlaanderen
17.35 De voordelen van normen voor kmo’s 
          Ellen Bartholomeeusen -  Communication and Marketing Manager, NBN
17.50 Voorbij de IoT hype: moderne en schaalbare IoT oplossingen bouwen
          Nick Boucart - Senior Advisor Software Engineering & ICT, Sirris
18.10 IoT & security   [in English] 
          Bojan Spasic - Project Leader Software Security, Sirris 
18.40 Wat betekent EU Cybersecurity Certificatie voor het Internet of Things?
          Florent Frederix, European Commission, DG Connect
19.00 Q&A
19.10 Netwerkmoment

Locatie

Het evenement vindt plaats in het VAC Virginie Loveling in Gent op de 21ste verdieping in de zaal Jacob Van Artevelde. Dit is de kantoortoren naast het station van Gent-Sint-Pieters met als adres Koningin Maria Hendrikaplein 70 in 9000 Gent. Ontvangst is voorzien vanaf 17.00 uur en deelname is gratis. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk en kan door te klikken op deze link.

Meer informatie? 

Meer informatie over dit evenement kan je inwinnen bij Pascal Verheye via pascal.verheye@vlaio.be of 02 209 27 38, of bij Kristof Willems via kristof.willems@nbn.be of 02 300 78 68.

Tot dan!

Organisator
VLAIO, Enterprise Europe Network Vlaanderen en IBN

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

VAC Gent – Virginie Loveling Maria Hendrikaplein 70 9000 Gent