Hygiene for Food 2025
Op deze studiedag met minibeurs wordt een cross-sectorieel programma aangeboden waarbij de recentste ontwikkelingen op vlak van voedselveiligheid & hygiëne in de voedingsindustrie in de kijker worden gezet. Deel jij ook deel?

Praktisch
Bluepoint Antwerpen Filip Williotstraat 9 2600 Antwerpen
Waarom?
Omdat de ‘hygiëne-lat’ steeds hoger komt te liggen en het streven naar een permanent hygiënische fabriek onlosmakelijk verbonden is met operationele excellentie. Naast de inspanningen om de voedingsfabriek te automatiseren, te digitaliseren, te verduurzamen, … is het belangrijk dat de voedingsproducten van de Vlaamse voedingsbedrijven op een voedselveilige en hygiënische manier worden geproduceerd.
Het seminarieprogramma biedt een mix van praktijkcases, expertinzichten rond hygiënisch ontwerp, reiniging en desinfectie. Naast dit programma is er de Inspiration Village, een mini-beurs waar je kennismaakt met de nieuwste trends en producten rond reiniging en hygiëne. Nieuw dit jaar is de Lunch Pitch Sessie, waarin praktijkexperts en oplossingsaanbieders in korte pitches hun innovaties presenteren.
Dit evenement is essentieel voor iedereen die betrokken is bij het waarborgen van de veiligheid van voeding: producenten van levensmiddelen, toeleveranciers van producten of diensten (rond reiniging, hygiëne of kwaliteitsmanagement), machinebouwers, medewerkers universiteiten en onderzoeksinstituten, personen actief bij de overheid, studenten, etc.
Praktische informatie
Subsidiemogelijkheid: voor bedrijven die ressorteren onder paritair comité 118 of 220 (arbeiders en bedienden voedingsnijverheid) voorziet ALIMENTO VOOR DE VOEDINGSINDUSTRIE (sectorale diensten voor voedingsbedrijven, hun werknemers, bakkers en onderwijs) in een tegemoetkoming in de inschrijvingskosten van 150 euro per dag per persoon (max. 450 euro per bedrijf).
Programma
- 08:45 Onthaal
- 09:25 Verwelkoming door Agoria en Flanders’ FOOD
- 09:30 “Hygiënisch ontwerp, moet dat nu echt?” door Peter Overbosch, Metro Cash & Carry
- 10:00 Til voedselveiligheid naar een hoger niveau met een mature voedselveiligheidscultuur door Pauline Spagnoli, Fevia
- 10:30 Pauze met begeleide beursgang
- 11:40 Zal uw product de tand des tijds doorstaan? Slim testen, zeker weten - Cases uit de voedingsindustrie door Bart Teerlinck, Sirris
- 12:10 Vereiste behandeling voor het verkrijgen van voedselveilige perslucht door Charles Saiboo, Parker Hannifin Benelux
- 12:40 Lunch
- 13:10 Lunch pitch sessie en matchmaking
- 14:10 Evoluties rond CIP management in kader van duurzaamheid door Hein Timmerman & Jeroen Pandelaere, Diversey & Actemium
- 14:50 Adaptive cleaning technologies digitally extended door Marc Mauermann, Fraunhofer
- 15:20 Pauze met begeleide beursgang
- 16:30 De implementatie van hygiënisch ontwerp bij de ontwikkeling van een nieuwe site door Vicky Van den Bossche, Agristo
- 17:00 Afsluiten met een glaasje
Praktisch
Bluepoint Antwerpen Filip Williotstraat 9 2600 Antwerpen