Hoe ga ik om met mijn personeel in onzekere tijden?

Als organisatie sta je voor vele uitdagingen. Het creëren van veilige werkomstandigheden, je werkprocessen aanpassen, nieuwe communicatietechnieken gebruiken ,…. De gezondheid van eenieder staat hierbij ontegensprekelijk voorop. Daarnaast is er de economische realiteit die je dwingt om keuzes te maken, vaak met een grote impact op je personeel. In dit webinar reikt Hura een aantal tips en tricks aan om met je bedrijf succesvol dit veranderingsproces door te maken, medewerkers – indien nodig - intern te heroriënteren en helder te communiceren naar je personeel.

Dit event is afgelopen

  • Welke impact heeft deze ongeziene crisis op onze organisatie en medewerkers?
    Hoe beleven we een ingrijpend veranderingsproces en wat kunnen we doen opdat zowel organisatie als medewerkers deze verandering succesvol doormaken? Wat zijn belangrijke signalen om op te letten en wat kan je doen om deze te ondervangen?  
     
  • Hoe pak ik mijn communicatie naar het personeel toe aan?
    Ongetwijfeld ervaar je zelf het belang van heldere en duidelijke communicatie. Maar hoe communiceer je als er gewoonweg nog te veel onduidelijkheid is en de toekomst onzeker?  Waar hebben medewerkers nood aan en op welke manier draagt communicatie bij aan het engagement van je personeel? 
     
  • Wat zijn mogelijkheden om mijn medewerkers te (her)oriënteren in een veranderende context? 
    Wanneer de toekomstvisie en doelstellingen bijgesteld worden kan dit een impact hebben op de job van medewerkers. Hoe kan je hen dan intern heroriënteren? Wat zijn de mogelijkheden? 
  • En wat als er intern geen mogelijkheden meer over blijven en je moet overgaan tot ontslag? 
    Wat zijn daarin de verschillende mogelijkheden? Hoe pak ik het proces aan? Wat zijn de valkuilen en aandachtspunten als werkgever? Hoe communiceer ik specifiek in deze situatie naar vertrekkers én blijvers?    

Als expert talent- en loopbaanmanagement reikt Hura je concrete handvaten aan om als zaakvoerder, manager of HR verantwoordelijke uw personeel en organisatie door deze moeilijke periode te loodsen.  Als vaste partner van VDAB wat betreft faillissementen in de regio Kempen, Mechelen en Limburg en als expert in het begeleiden van herstructureringen adviseert Hura over een correcte en menselijke aanpak van ontslagprocedures. 

Johan Maes en Leen Peeters verzorgen de inhoud van deze webinar.

Johan Maes is gepassioneerd in het verder brengen van mensen in hun werk/loopbaan en daardoor zowel personen als organisaties beter en duurzamer te laten functioneren. Hij coacht mensen en organisaties op basis van zijn jarenlange HR ervaring, gekoppeld aan een master NLP-opleiding en een doorgedreven kennis van de arbeidsmarkt. 

Leen Peeters is een expert in talentmanagement en ze is erg geboeid door alles wat met ontwikkeling van mensen en organisaties te maken heeft. Haar professionele bagage en ruime blik heeft ze verworven via meer dan 25 jaar werkervaring zowel in bedrijven als in consulting en door opleidingen in HR management, coaching, NLP, innovatieve arbeidsorganisatie.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Gratis
Organisator
Voka
Thema's

Dit event is afgelopen