Hands-on leren schuren met UR en Copilot

De mogelijkheden van cobots in productie zijn legio, maar niet makkelijk in te schatten voor je eigen situatie? Je hebt schuurtoepassingen binnen je bedrijf en vraag je af of dit schuurwerk door een cobot zou kunnen worden ondersteund? Deze hands-on leersessie is dan zeker iets voor je!

Dit event is afgelopen

Deze masterclass is een must voor iedereen die meer willen weten over de mogelijkheden van schuren of ontbramen met een cobot, en zelf willen ervaren hoe goed of hoe makkelijk schuren met een cobot wel kan zijn.

Voor het hands-on gedeelte beperken we ons tot het laagdrempelig programmeren met behulp van de Copilot-software van Robotiq, in combinatie met een cobot van Universal Robots, maar andere hardware- en softwaremogelijkheden worden eveneens toegelicht.

We voorzien uitleg en een stukje theorie vooraleer we aan de hands-on oefeningen beginnen. Finaal programmeren de deelnemers zelf een schuur- en ontbraamtoepassing onder begeleiding van Sirris-medewerkers. Hierbij worden de verschillende mogelijkheden van de Copilot-software overlopen en in de praktijk toegepast, gebruikmakend van de nodige gereedschappen en strategieën.

Voorkennis van robots of cobots is niet vereist.

Meerdere cobotcellen worden voorzien om mee te werken: per opstelling werkt een groep van maximaal drie deelnemers aan de oefeningen. Het aantal plaatsen is beperkt, wacht dus niet en schrijf u in.

Programma

  • 09:00 - 09:15    Ontvangst met kopje koffie en een ontbijtkoek
  • 09:15 - 10:15    Inleiding cobots en cobot schuurcases
  • 10:15 - 10:30    Pauze
  • 10:30 - 11:00    Robot basics en uitleg oefeningen op de cobots
  • 11:00 - 12:00    Oefeningen op de robot (deel 1)
  • 12:00 - 13:00    Lunch
  • 13:00 - 15:00    Oefeningen op de robot (deel 2)
  • 15:00 - 16:00    Conclusies en nabespreking bij een hapje en een drankje

Voor wie?

  • Iedereen die overweegt om een robot of cobot in te zetten voor schuurwerk, erover wil bijleren of de mogelijkheden hands-on wil ervaren.
  • Iedereen die al beschikt over een robot voor schuren, maar die de series kleiner ziet worden en meer flexibiliteit zoekt.

Deelnameprijs

Deelnameprijs per persoon, koffiepauzes en broodjeslunch inbegrepen bedraagt voor bedrijven met een vestiging in Vlaanderen slechts 402 euro (excl. btw) dankzij de steun van VLAIO in de context van het #industriepartnerschap. Voor anderen is de prijs 1.341 euro.

Dit evenement maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarin 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema's: Digitalisering, Duurzaamheid & Industrie 4.0. Zij doen dit onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van VLAIO.

Deelnameprijs
€ 402 bedrijven gevestigd in Vlaanderen | € 1341 andere
Organisator
Sirris
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Sirris Diepenbeek Wetenschapspark 9 3590 Diepenbeek