Go International: ontwikkel jouw internationale strategie

Plan je te ondernemen in het buitenland, maar heb je beperkte ervaring met internationale handel en export? Zoek jij ondersteuning bij het ontwikkelen van die noodzakelijke internationale strategie? Tijdens het Go International traject werk je samen met experts en collega-ondernemers aan een gedetailleerd exportplan op maat van jouw bedrijf.

Praktisch

Date
Tijdstip
18.00 - 21.30 uur
Locatie

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (kantoor Geel) Kleinhoefstraat 9 2440 Geel

Tijdens het Go International begeleidingstraject ontwikkel jij als ambitieuze ondernemer een concrete en onmiddellijk inzetbare internationale strategie. Internationaal ondernemen verrijkt jouw onderneming, maar heb je ook al gedacht aan de financiële kosten en risico’s, de fiscale aspecten, internationale en lokale tewerkstelling alsook de juridische regels waar je absoluut rekening mee dient te houden? Dit traject bereid je alvast optimaal voor op jouw internationale avontuur en stoomt jouw onderneming klaar om ook in het buitenland competitief en wendbaar te blijven.

Hoe optimaliseren wij samen jouw internationaal groeipotentieel? Niet alleen de inhoud, maar ook het programma van dit traject is op maat van jouw bedrijf. De thema’s alsook de data in dit traject bepaal jij samen met jouw collega-ondernemers. 

Benieuwd naar het concrete verloop?

  • Na inschrijving wordt er via een intakegesprek eerst kennisgemaakt en gepolst naar jouw verwachtingen.
  • Kick-off 11 juni: eerste kennismaking met alle deelnemers en een algemene blik vooruit op jouw exportplan. Ook leggen we dan alle data en thema’s vast. 
  • 5 inhoudelijke sessies: inhoudelijke opleidingssessies onder begeleiding van coaches/experten in de thema's die je als groep samen hebt vastgelegd. Dat kan gaan van fiscale en juridische topics, tot personeelsbeleid, financiële planning, sales & marketing of douaneverplichtingen. Jij beslist. 
  • Adviesraad: jij pitcht jouw uitgewerkte strategie voor een internationale adviesraad. Met deze waardevolle feedback kan je meteen weer aan de slag. 
  • Cherry on top: op niveau van jouw individuele onderneming zal er door Flanders Investment and Trade (FIT) een exportmeter worden afgenomen. Zij scannen je strategie en zetten je verder op weg in jouw internationale avontuur.    

Programma

  • Sessie 1: Kick-off meeting bij ons kantoor te Geel op 11 juni van 18u tot 21u
  • Sessie 2 t.e.m. 8 worden ingepland tijdens de Kick-off meeting, in samenspraak met alle deelnemers
Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
1000 euro (excl. btw)
Organisator
Voka

Praktisch

Date
Tijdstip
18.00 - 21.30 uur
Locatie

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (kantoor Geel) Kleinhoefstraat 9 2440 Geel

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (kantoor Geel) Kleinhoefstraat 9 2440 Geel