Go International 4 Services

Ben je met jouw dienstenbedrijf klaar om de internationale markt te veroveren maar weet je niet waar te beginnen? Of heb je reeds je eerste internationale stappen gezet maar je wil samen met andere ondernemers werken aan een exportstrategie om jouw kansen op succes te verhogen? Dan is Go International 4 Services iets voor jou! Tijdens dit groeibegeleidingstraject ligt de focus op een doelgerichte én doeltreffende strategie om zo (extra) marktaandeel in het buitenland te verwerven.

Dit event is afgelopen

Bepaal in groep jouw internationale strategie

Mercurio Go International 4 services is een traject op maat van dienstenbedrijven die hun eerste internationale stappen willen zetten of voor dienstenbedrijven die al zijn gestart met hun internationale verhaal. Het traject focust tijdens de 7 sessies op een doelgerichte én doeltreffende strategie om zo (extra) marktaandeel in het buitenland te verwerven.

Het Programma

Samen met 10-15 andere ondernemers werk je - ondersteund door experten - aan een exportplan op maat van jouw bedrijf. De sessies bestaan uit een inhoudelijk gedeelte aangevuld met praktijkcases en natuurlijk ervaringsuitwisseling binnen de groep. 

Het doel is in kaart te brengen of de door jou gekozen markt echt potentieel biedt, welke andere landen er voor groeicapaciteit kunnen zorgen en hoe je dit strategisch het best aanpakt. Na afloop van het traject leg je jouw uitwerkt exportplan voor aan een raad van advies en ontvang je nog een laatste keer feedback. Je vertrekt dus niet met lege handen maar met veel nieuwe kennis en een afgetoetst exportplan dat je onmiddellijk kan vertalen naar de praktijk.

De inhoud van de sessies wordt bepaald in groep. Mogelijke onderwerpen zijn:

 • Keuze exportmarkt, marktanalyse en marktbenadering 
 • Internationale marketing en sales 
 • Juridische topics: contracten, opzetten buitenlandse vestiging of overname, IP
 • Risicobeheer & financiële planning 
 • HR: aanwerven van personeel in buitenland, managen vanop afstand, financiële en praktische aspecten,…
 • Tijdens de eerste sessie worden andere topics besproken met de groep

Wat haal je eruit?

 • Individueel feedbackrapport met mogelijke verbeterpunten o.l.v. Flanders Investment & Trade
 • Krijg persoonlijk advies en coaching doorheen het traject
 • Ervaringsuitwisseling en praktijkgerichte kennisoverdracht 
 • Maak een gedetailleerd exportplan op maat van jouw bedrijf
 • Pitch jouw exportplan voor een adviesraad van experten 

Practica

De eerste sessie van dit traject vindt plaats op 4 mei 2023 van 18u tot 21u30. De volgende data, uren en locatie worden samen met de groep besproken.

Doelgroep

Bedrijfsleiders van kmo's actief in de dienstensector die klaar zijn om hun eerste internationale stappen te zetten of reeds een eerste internationale ervaring hebben volbracht.

Ben je niet actief in de dienstensector?

Is jouw onderneming niet actief in de dienstensector? Geen probleem, ook dan ondersteunen we jou optimaal in een exportstrategie op maat! Zo bieden wij jou alle voordelen aan van dit traject, zonder een focus op de dienstensector. Ontdek hier wat wij voor je kunnen betekenen.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 1000 excl. btw
Organisator
Voka
Initiatief

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

NTB NTB 2800 Mechelen