Global Gateway UK

Al overheerst corona de jongste maanden de actualiteit, de historische overgangsperiode naar de brexit is tegelijkertijd ook nog steeds gaande. Doet u ook zaken met het Verenigd Koninkrijk? Of plant u dat te doen? Dan mag u het webinar ‘In de ban van brexit’ op 19 oktober niet missen. Onder andere van de ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk in België, de heer Martin Shearman, krijgt u nuttige informatie uit de eerste hand.
Global Gateway UK

Dit event is afgelopen

In dit webinar krijgt u alle informatie over de verschillende evoluties in het brexitdossier, net als een korte update over de politieke situatie. Komt er alsnog een deal of zijn we toch op weg naar een no-deal-brexit? Wat is de status van de onderhandelingen over het nieuwe handelsakkoord? Naast de visie van ambassadeur Martin Shearman, krijgt u onder meer van Voka-adviseur Europese Zaken Gilles Suply de laatste stand van zaken in de onderhandelingen mee. Hans De Backer, brexit-coördinator bij Flanders Investment & Trade, vertelt u daarnaast alles over de wijzigingen vanaf 1 januari 2021. Na een getuigenis uit de praktijk volgt nog een openhartige Q&A met de ambassadeur.

Van de overgangsperiode die loopt tot het einde van dit jaar, maken het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie gebruik om een vrijhandelsakkoord te onderhandelen. Bedoeling daarbij is om invoertarieven te vermijden en om niet-tarifaire barrières, zoals bijkomende kwaliteitseisen, tot een absoluut minimum te beperken. Wat de uitkomst van die onderhandelingen wordt, is nog koffiedik kijken. Wel staat vast dat Vlaamse bedrijven die naar het VK exporteren, al vanaf 1 januari 2021 te maken zullen krijgen met douaneformaliteiten en voedselveiligheidscontroles. Mogelijk komen er ook afwijkende regelgevingen om rekening mee te houden.  

Bent u in de ban van brexit? Wees er dan zeker bij op 19 oktober van 16 tot 17.30 u. en schrijf u snel in.

#samensterkerondernemen

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Voka i.s.m. Flanders Investment & Trade

Dit event is afgelopen