Global Gateway Roemenië en Bulgarije

De pandemie heeft internationaal zakendoen de jongste maanden heel wat moeilijker gemaakt. Kijk ook jij daarom momenteel eerder naar interessante, minder afgelegen markten?

Bijvoorbeeld in Zuidoost-Europa zijn zowel Roemenië als Bulgarije aan een stevige opmars bezig. Deze editie van Global Gateway vertelt je alles over hun potentieel.

Global Gateway Roemenië en Bulgarije

Dit event is afgelopen

Steeds meer Vlaamse ondernemers willen business doen in beide landen en dat is nog zo gek niet. Want sinds ze in 2007 zijn toegetreden tot de Europese Unie, timmeren ze hard aan de weg om aan te sluiten bij de rest van Europa.

Waarom Roemenië en Bulgarije?

  • Bulgarije heeft toegang tot allerlei EU-fondsen. Die bieden ook Vlaamse ondernemingen tal van kansen.  In Bulgarije staan bijvoorbeeld verschillende wegen- en spoorinfrastructuurprojecten op het programma. Verder zijn er nog heel wat investeringen nodig om te beantwoorden aan de Europese milieunormen voor waterkwaliteit en afval. Landbouw blijft een belangrijke sector van de Bulgaarse economie. Er is bijgevolg nood aan expertise op het vlak van voedseltechnologie en industriële voorzieningen. Tot slot is ook toerisme een belangrijke sector.
  • Ook Roemenië biedt veel zakelijke kansen in de land- en tuinbouwsector. Op andere gebieden zoals gezondheidszorg, afvalbeheer, ICT en automotive zijn er eveneens mogelijkheden.

Wat mag je van dit digitaal seminarie verwachten? Live uit Sofia en Boekarest sluit ons expertenpanel aan. Velichka Terzieva van Flanders Investment & Trade en Alain Schodts van de Belgian Luxembourg Romanian Chamber of Commerce stellen je kansrijke sectoren voor. Van experten van Credendo krijg je tips over nuttige mogelijkheden rond exportkredietverzekering.  
 
Voorts delen ondernemers hun praktijkervaringen over zakendoen in Bulgarije en Roemenië. Global Ambassador Bart Smets van Filter-Technics en Frank Van de Wyer van Frisomat nemen hierbij het woord.

Programma

14.00 uur
Verwelkoming door Jill Suetens, Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

14.10 uur
Kansrijke sectoren voor export naar Bulgarije, door Velichka Terzieva, FIT

14.30 uur
Kansrijke sectoren voor export naar Roemenië, door Cristian Ilie, Invest Romania & Alain Schodts, Belgian Luxembourg Romanian Moldovan Chamber of Commerce

15.00 uur
Indekken van betalingsrisico’s voor zakendoen met Bulgarije en Roemenië, door Wim Bosman, Credendo

15.20 uur 
Praktijkervaring zakendoen met Bulgarije en Roemenië, door Bart Smets, Filter Technics

15.40 uur
Praktijkervaring zakendoen met Bulgarije en Roemenië, door Frank Van de Wyer, Frisomat Group

16.00 uur  
V+A

16.15 uur   
Voorziene einde

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Voka i.s.m. Flanders Investment & Trade en Credendo
Initiatief

Dit event is afgelopen