Global Gateway Marokko

Marokko is niet enkel een land van prachtige kleuren en overweldigende geuren. Het potentieel van Marokko als uitvalsbasis voor de Noord-Afrikaanse markt is enorm. Met een overvloed aan kansen voor Vlaamse bedrijven om een verkoopshub of een nieuwe vestiging te openen.

Dit event is afgelopen

Tijdens deze gratis infosessie hoor je van experts zoals Sam Abosi van Flanders Investment & Trade en Wim Bosman van Credendo waar de opportuniteiten liggen en hoe je je best voorbereidt op een succesvol zakenavontuur in Marokko.

Verder getuigen enkele bedrijven over de do’s en don’ts van zakendoen in de Maghreb-regio. We laten ook ruim de tijd voor vragen aan deze deskundigen.

Waarom Marokko?

  • Marokko wil in 2030 iets meer dan de helft van de elektriciteit uit hernieuwbare energie halen: zon, wind, water en biomassa. Daarmee is Marokko een voorloper op het Afrikaanse continent.
  • Het afgelopen decennium was Marokko één grote bouwwerf. Ook voor de volgende tien jaar wordt een gemiddelde groei van 3,5% in de bouw- en infrastructuursector verwacht.
  • Het beheer van huishoudelijk afval is een van de grootste milieuproblemen in Marokko. Zo'n 33 miljoen inwoners produceren jaarlijks ongeveer 7 miljoen ton huishoudelijk afval. Het jaarlijkse groeipercentage van de afvalproductie bedraagt om en bij de 1%. Een opportuniteit voor afvalverwerkers.
  • Marokko heeft vorig jaar Zuid-Afrika ingehaald als grootste autoproducent in Afrika.
  • Landbouw en agro-industrie is een strategische sector voor Marokko, goed voor 19% van het bbp waarvan 15% voor de landbouw en 4% voor de agribusiness.
  • Transport en logistiek staan in voor 5% van het bbp en zijn van groot belang voor de economische dynamiek van Marokko. Marokko beschikt over dertig havens, met Tanger Med als meest bekende. Er zijn ook vijftien luchthavens.
Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Voka i.s.m. Flanders Investment & Trade en Credendo
Initiatief

Dit event is afgelopen