Global Gateway Letland

Digitale transformatie en 5G in Letland
Leer snel bij over opportuniteiten in deze Baltische staat

Dit event is afgelopen

Bij Letland denkt u misschien eerder aan de haven van Ventspil, Riga en zijn uitzonderlijke strategische positie, dan aan digitalisering, 5G of andere opportuniteiten? Think again! Verneem alles over de diverse opportuniteiten in deze kleine Baltische staat tijdens dit gratis seminarie, met aansluitend ook een netwerkmoment.  

Letland is wel degelijk een koploper inzake digitale overheidsdienstverlening. Zo telt het land liefst acht competentiecentra en drie digitale innovatiehubs. In deze onestopshops en excellentiecentra vinden ondernemers ondersteuning voor een digitale transformatie van hun bedrijf. Letland heeft niet alleen een nationale strategie rond artificiële intelligentie uitgebouwd. Het ziet zichzelf ook terecht als Europese 5G-proeftuin. Zo heeft telecombedrijf Latvian Mobile Telephone (LMT) onlangs de eerste grensoverstijgende dronevlucht uitgevoerd, waarbij de drone via 5G in verbinding stond met de piloot.

Meer dan genoeg redenen dus om te focussen op Letland! Tijdens dit seminarie vertellen minister van Regionale Ontwikkeling en Milieubescherming Artūrs Toms Plešs, ambassadeur Andris Razāns, bestuursvoorzitter Juris Binde van het vermaarde Latvijas Mobilais Telefons én vertegenwoordigers van ICT-bedrijven zoals DATI Group en TILDE graag meer over de Letse innovatiestrategie, de laatste nieuwe digitale toepassingen en 5G

Voor bedrijven die in Letland willen zakendoen of ondernemers die inzetten op bijvoorbeeld het internet of things, artificiële intelligentie, e-health of smart cities, is dit seminarie een absolute aanrader.

#samensterkerondernemen

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland Margravestraat 12 2000 Antwerpen