Financieel plan opstellen

Termen zoals balans, resultatenrekening, omzetprognose, variabele en vaste kosten, activa en passiva… zijn begrippen die je moet kennen om je bedrijf op te starten. In deze opleiding leer je niet alleen de begrippen, maar stel je jouw eigen financieel plan op zodat je voorbereid van start kan gaan.

Dit event is afgelopen

  • Van strategie naar business en financieel plan: hoe + hulpmiddelen
  • Welke assumpties gebruiken en hoe? Sensitiviteitsanalyse
  • Groeien kost geld: meer cash flow maar geen cash! Impact van de behoefte aan bedrijfskapitaal: hoe financiële behoefte veroorzaakt door groei bepalen en financieren.
  • Opvolgen en eventueel bijsturen van het financieel plan: Key Performance Indicators, Dashboard, Business Intelligence Systemen

Trainer

Eric Metsers - Finpartner

Eric Metsers is Licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen (Universiteit Antwerpen, 1987) en behaalde een MBA aan de KU Leuven in 1988. Eric werkte van 1989 tot 2006 bij Fortis Bank (eerder Generale Bank) en bouwde daar een indrukwekkende carrière uit als bankier en financier. Eric werkte onder andere in directiefuncties op de afdelingen "kredieten", "risico management" en "investment banking - corporate finance". In 2006 stichtte hij het corporate finance bedrijf Finpartner.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 715
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant (kantoor Leuven) Tiensevest 170 3000 Leuven