Familio 2022

Na een succesvolle eerste editie van het herwerkte Familio-concept organiseert Voka – Kamer Van Koophandel Mechelen – Kempen in 2022 een 2de ronde. Dit traject richt zich exclusief op ondernemende families die over generaties heen willen praten en nadenken over de toekomst van het familiebedrijf. We brengen de families letterlijk en figuurlijk samen rond tafel en je kan netwerken met andere ondernemende families. 8 topsprekers brengen inspiratie om je familiebedrijf te laten floreren.

Dit event is afgelopen

“Ik neem samen met mijn drie broers en ouders deel aan Familio. We zijn al enkele jaren bezig met de voorbereiding van de eventuele overdracht maar zitten nog met veel vragen waar we nog weinig antwoorden op gevonden hebben. Onze bedoeling is om nu regelmatiger hierover te spreken, en niet alleen over het financiële en juridische gedeelte. Wat willen wij als kinderen? Waar zien wij ons binnen tien jaar staan? Hoe zien onze moeder en vader hun rol evolueren? Familio creëert een moment van vertrouwen en verbondenheid omdat je families ontmoet die met dezelfde vragen zitten. Samen gezellig eten en drinken in een mooie omgeving. In intieme kring spreken over en vooral leren van elkaars ervaringen. De eerste sessie was voor mij alvast geslaagd en ik heb persoonlijk al enkele antwoorden gevonden. Je staat echt stil bij elkaars wensen, visie, sterktes en zwaktes. Zowel voor onze toekomst als voor die van Dicar is dit een goede stap.“  - Lieselotte Van Eyck (Dicar)

Wat je mag verwachten is een mix van inspiratie, ervaringsuitwisseling, inhoudelijke vorming en gezellig tafelen! In intieme kring brengt dit traject verschillende ondernemende families samen waarin uitdagingen en next steps op een informele en laagdrempelige manier worden besproken. Waar staat jouw familiebedrijf vandaag? Waar beoogt het naartoe te gaan? En hoe pakken andere familiebedrijven de verschillende facetten van de bedrijfsvoering aan?

Bij dit traject focussen we op ervaringsuitwisseling, netwerking en leren van mekaar, maar vooral op de échte verhalen achter het bedrijf en de familie. Samen met andere families word je geïnspireerd door het verhaal en de aanpak van enkele vooraanstaande familiebedrijven. Topgastronomie wordt afgewisseld met leerrijke bedrijfsbezoeken. Onze experten van Deloitte, Familymind e.a. brengen duiding en omkadering. Tijdens de inhoudelijke sessies zoomen we in op relevante topics zoals:

  • Wat zijn de verschillende rollen binnen het familiebedrijf?
  • Interne & externe communicatie tijdens het overdrachtproces
  • Wat speelt er écht in het familiebedrijf?

Data “Familio 2022”

  • 17/5 Kick off (namiddag & avond)
  • 14/6 (avond)
  • 20/9 (avond)
  • 18/10 (avond)
  • 22/11 (avond)
  • 13/12 (avond)
  • 31/1 (avond)
  • 27/2 : Slotsessie (namiddag & avond) 

Dit was Familio 2021

Hieronder vind je het programma van ‘Familio 2021’

20 september 2021    Margot Kenis van Groep Kenis    Familiebedrijven is een werkwoord

25 oktober 2021    Kirsten Coeck van Familymind    De familie en het bedrijf: communicatie tussen verschillende generaties

29 november 2021    Inge Nuyens van Dox Interieur    Zin voor vernieuwing

13 december 2021    Caroline De Backer en Luc Eberhardt van Deloitte    Family Governance & Succession

31 januari 2022    Claudia De Moor van Vosschemie    Wat als je zus de firma wilt verlaten

28 februari 2022    Toon Bossuyt van BOSS paints en colora    Over 3 generaties heen

28 maart 2022    Guy Peeters van 2Improve    De externe CEO in het familiebedrijf

25 april 2022    Tom Willemen van Willemen Groep    Groeien door innovatie

     Tine & Bram Janssens van Management Spark    Organisaties transformeren door het transformeren van de mensen

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 3000 (excl. btw) per familie - Vanaf een 6de deelnemer per familie wordt € 500 (excl. btw) extra aangerekend
Organisator
Voka
Initiatief

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Verschillende locties ntb . 2800 Mechelen