Digital HR Lab

Digitalisering heeft een impact op werk, de manier waarop we werken en de wijze waarop we met elkaar samenwerken.
In deze context neemt een digitaal HR-beleid steeds meer toe aan belang toe.

We werken flexibeler, de arbeidsrelatie wordt meer en meer gepersonaliseerd en we merken dat de traditionele HR-processen vaak moeilijk te combineren zijn met de huidige manier van werken. We ondervinden de nood aan meer gedigitaliseerde HR-processen.

De vraagt dringt zich op hoe we in deze nieuwe context een future proof en digitaal HR-beleid kunnen voeren.

We nemen je mee in dit verhaal met ons Digital HR Lab bestaande uit 3 halve dag sessies.

Dit event is afgelopen

Programma

Sessie 1: Trends 
 
We brengen jou een overzicht van alle trends inzake digitalisering binnen HR en de nieuwe manier van werken post corona. Hierbij komen er verschillende HR-domeinen aan bod én hoe je op deze digitale trends inzet als bedrijf.  
 
Je bent na deze sessie volledig op de hoogte welke mogelijkheden er allemaal voorhanden zijn en wat echt belangrijk zal zijn in de toekomst, voor onze bedrijven en onze medewerkers.  
 
Sessie 2: Digitaliseren van HR-processen 
 
Vervolgens verdiepen we en gaan we jou helpen om te bekijken wat voor jouw bedrijf een meerwaarde kan zijn.  
We bezorgen je een overzicht van welke traditionele HR-processen kunnen omgebogen worden in digitale processen en hoe je hiermee kan starten. 
We helpen jou om te begrijpen en beslissen welke proces transformaties er zich opdringen voor jouw bedrijf, welke er minder dringend zijn en ook welke transformaties in jouw context minder of niet relevant zijn.  
Je wordt uitgedaagd om het digitale verhaal en de gradatie van de nieuwe manier van werken te doen overeenkomen met de strategische doelstellingen en cultuur van jouw bedrijf. 
 
Sessie 3: De impact van digitalisering op onze manier van werken  
 
We brengen duidelijkheid over de impact van digitalisering op het werk:  
Hoe zal digitalisering jullie manier van werken veranderen?  
Niet alleen voor de medewerkers maar ook voor de leidinggevenden en de HR-teams binnen het bedrijf. 
 
Praktijkgetuigenis
 
We vullen het traject aan met enkele getuigenissen: we hebben enkele HR-managers uitgenodigd om een getuigenis te brengen over hoe digitalisering een vooruitgang betekende voor hun bedrijf en hun medewerkers. Tijdens deze praktijkcase(s) verneem je welke HR-processen zij digitaliseerden, hoe ze dit implementeerden en waarop ze in de toekomst willen inzetten.    

Na dit traject is het voor jou duidelijk welke invloed gedigitaliseerde HR-processen hebben op je bedrijf en de medewerkers. Ook heb je nu inzicht verworven om het startschot te geven voor de relevante transformaties: je weet welke processen prioritair zijn en hoe je een digitaal HR-beleid kan voeren.  

Doelgroep

HR-professionals, HR-verantwoordelijken en personeelsdirecteurs van middelgrote bedrijven die de digitalisering van hun HR-beleid willen afstemmen op de ontwikkelingen, trends en uitdagingen van de huidige context.  
Je hebt al een basis aan digitalisatie in uw beleid maar ervaarde door COVID-19 een aantal zwaktes omtrent digitalisatie van HR-processen en over de huidige manier van werken. 

 Trainers

Jan Laurijssen, Sr Managing Consultant, Team People & Digital Transformation, SD Worx 
Annelies Rottiers, Team Manager Legal KMO Consultancy, SD Worx

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 550 (excl. btw)
Organisator
Voka i.s.m. SD Worx

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka Box Lammerstraat 18 9000 Gent