Digi-lab cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke

Tijdens 3 interactieve sessies worden je technieken en processen aangereikt om het bedrijf beter te beschermen tegen cyberdreigingen. Weet dat vandaag 1 op 4 van de kmo's op één of andere manier te maken krijgen met dreigingen vanuit het internet. Dat maakt van cybersecurity een prioriteit en een absolute must-have voor ieder bedrijf, groot of klein.

Dit event is afgelopen

Dit digi-lab helpt u met:

- het identificeren van mogelijke doelwitten in uw organisatie, met een overzicht van de mogelijke bedreigingen (bv. phishing, DDoS-aanvallen).

- een volledig overzicht te krijgen van mogelijke beschermingsmaatregelen (naar infrastructuur, bewustwording bij medewerkers, …). De beschikbare opties krijgt u toegelicht aan de hand van cases.

Programma

Sessie 1: Waarom is uw organisatie een doelwit?

In deze sessie verneemt u waarom cybercriminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in uw organisatie. U krijgt een beeld van zowel de risico’s voor uw business, mogelijke doelwitten in uw bedrijf als van de uiteenlopende bedreigingen (bv. DDoS-aanval, phishing) die uw meest kritieke systemen kunnen raken.

Sessie 2:  Hoe kunt u uw bedrijf beschermen?

U krijgt tekst en uitleg over de beveiligingsmaatregelen die u moet nemen om uw bedrijf afdoende te beschermen tegen cyberdreigingen. Aan de hand van enkele cases leert u doelwitten te beveiligen tegen een cyberaanval en te vermijden dat hackers controle krijgen over uw systemen of gevoelige bedrijfsinformatie..

Sessie 3: Case bespreking & opstellen van een actieplan

Alle opgedane kennis tijdens de twee vorige sessies neemt u mee naar een case, die u toont hoe een klassieke cyberaanval in zijn werk gaat. Daarnaast krijgt u de basis mee van een actieplan om de cyberbeveiliging van uw bedrijf op te schroeven, door een goede combinatie van verschillende maatregelen. Naast mogelijke IT-technische maatregelen is er onder andere aandacht voor procedures, opleidingen en het belang van een recoveryplan om gehackte data weer in uw bezit te krijgen.

Spreker

Peter Versmissen

Peter is als Partner binnen Deloitte verantwoordelijk voor de dienstverlening inzake IT beveiliging, waaronder ook cyber security. Peter heeft meer dan 20 jaar ervaring als IT consultant in het opzetten van IT architecturen en de beveiliging. Daarbij adviseert hij zowel internationale groepen als KMO’s met hun uitdagingen inzake IT architectuur en de beveiliging ervan.

 

Inschrijvingslink volgt

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€550 excl. btw
Organisator
Voka i.s.m. Deloitte

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka Onze Lieve Vrouwestraat 85 2800 Mechelen