Deep Learning Day

Wil je graag praktisch aan de slag gaan met AI en meer inzicht krijgen in hoe modellen zoals ChatGPT werken? Dan is deze training de ideale start voor jou.

Dit event is afgelopen

Wil je graag praktisch aan de slag gaan met AI en meer inzicht krijgen in hoe modellen zoals ChatGPT werken? Dan is deze training de ideale start voor je. Na een theoretische introductie ga je zelf ontdekken wat er praktisch allemaal komt kijken bij een AI applicatie en hoe je je eigen deep learning modellen kunt bouwen. Op het einde van de dag weet je wat kan, wat niet kan, en hoe je deze kennis kunt toepassen in je eigen projecten. We houden ons hoofd in de wolken, maar onze voeten op de grond! Met de grote hoeveelheid aandacht die AI krijgt, kan het moeilijk zijn om correcte informatie van futuristische verhalen te onderscheiden. Maar door deze training leer je dat deep learning niet alleen voor onderzoekers en computerwetenschappers is, maar dat je zelf aan de slag kunt om AI-oplossingen te creëren voor jouw bedrijf.

Hoe?

De training bestaat uit twee delen:

Zelfstudie

Om op de dag van de training zo efficiënt mogelijk te kunnen werken vragen we de cursisten om een voorbereiding te doorlopen. Het eerste deel is een algemene introductie in AI, Machine Learning en Deep Learning. Het tweede deel is een praktische kennismaking met de tools die we de dag zelf zullen gaan gebruiken. De voorbereiding neemt 1-2u in beslag.

Deep Learning Day

De dag zelf begint met een korte introductie, waarna we snel starten met het bouwen van de applicatie. Deze applicatie is voor 98% reeds uitgeschreven, en komt dus zeer weinig programmeren bij kijken. Wat we wel doen is in detail gaan kijken naar de verschillende componenten van het AI programma, en wat hun functie is in het geheel.

De deelnemers aan de cursus kiezen zelf welke applicatie ze willen maken. Een programma dat katten en honden van elkaar kan herkennen? Verschillende merken van auto’s? Het herkennen van verschillende soorten tandwielen?

Het doel is na dat men een oefening heeft kunnen doen op een toegankelijk voorbeeld, de reflectie gemaakt wordt wat dit nu zou kunnen betekenen in zijn bedrijf. Verschillende tools worden aangereikt, en met een aantal aanpassingen kan een Proof of Concept uitgewerkt worden. Men wordt ook bewuster van welke data er nodig is, en aan welke vereisten deze moet voldoen.

Voor wie?

Deze opleiding is hoofdzakelijk bedoeld om mensen met een technisch profiel wat meer inzicht te geven rond AI en wat er allemaal bij komt kijken. Een voorkennis van programmeren is zeker nuttig, maar niet vereist om de training te kunnen volgen. Indien je gedreven bent door technologie met een gezonde portie leergierigheid, is deze training voor jou zeker interessant.  

Wie is de lesgever?

Jan Van de Poel richtte in 2018 ‘Zero to Singularity’ op om AI toegankelijker, begrijpelijker en toepasbaarder te maken voor een breed publiek. Dat leidde hem tot het bouwen van SeeMe.ai, waarmee iedereen AI kan inzetten, gebruiken en delen. Hij is een regelmatige gast/uitgenodigd spreker over zowel inleidende als geavanceerde en praktische AI onderwerpen.

Praktische info

  • Taal: Engels
  • Contactpersoon: Isabel Michiels - isabel.michiels@agoria.be
  • Deelnameprijs per persoon excl. btw, incl. lesmateriaal, koffiepauzes en broodjeslunch:
    De prijs voor een masterclass is € 1.340. Bedrijven in Vlaanderen betalen slechts € 425 dankzij de steun van VLAIO in de context van het #industriepartnerschap (https://www.industriepartnerschap.be/). Voor de kmo-portefeuille komt deze opleiding bijgevolg niet in aanmerking.
  • Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van toepassing die gelden binnen Agoria vzw.
Deelnameprijs
1340 euro excl.btw
Organisator
Agoria

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Elewijt center Tervuursesteenweg 564 1982 Elewijt