Cyberveilig in 30 stappen

Heb je het ook al opgemerkt? Langzaam maar zeker is er een onomkeerbare beweging ingezet dat je als bedrijf steeds meer beoordeeld wordt op hoe je omgaat met de data van klanten en hoe betrouwbaar je als bedrijf bent op digitaal vlak. En het zijn niet enkel prospecten en klanten die je daarop beoordelen, maar ook verzekeringsmaatschappijen, kredietverstrekkers, de overheid en eventuele investeerders in jullie bedrijf. Een nieuwe generatie werknemers vindt bovendien dat het veilig, ethisch en met respect voor privacy omgaan met confidentiële en privé gegevens het “nieuwe normaal” is.

Deze trend zal je uiteraard niet verbazen. We lezen immers bijna dagelijks in de pers over data breaches, hacking, ransomware aanvallen en denial-of-service aanvallen. De frequentie van dergelijke incidenten is inmiddels zo hoog dat dit stilaan nieuws in de zijlijn wordt. Voor de getroffen bedrijven en personen zijn cyberincidenten echter allesbehalve triviaal.

Hoe voorkom je dat jouw bedrijf wordt opgezadeld met een digitale lockdown of erger? De directe kosten en nevenschade kunnen immers hoog oplopen, en jouw onderneming zwaar impacteren. Een grotere digitale werkbaarheid is een noodzakelijk onderdeel van risicomanagement. En door te investeren in cybersecurity en privacy krijgt het vertrouwen dat je bedrijf uitstraalt een boost.

Banner VLAIO Industriepartnerschap

Dit event is afgelopen

Waarom deze masterclass?

Klanten vertrouwen je met hun gegevens. Dat vereist dat je er als een goede huisvader mee omgaat, volgens, in overeenstemming met de regelgeving, en dus dat je er zorg voor draagt dat die gegevens veilig zijn bij je. Maar tegelijk begrijpen we het terughoudende standpunt ook wel: als kmo heb je zoveel andere prioriteiten en onzekerheden, en is het dikwijls moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien als het om cybersecurity gaat. Wanneer doe je “genoeg” aan cybersecurity? Bovendien is de verantwoordelijkheid voor cybersecurity misschien wel een taak die je cadeau kreeg bovenop talloze andere taken, zoals het beheer van de interne IT van het bedrijf?

Uit feedback van ondernemers leerden we dat veel opleidingen over cybersecurity voor hen te theoretisch zijn. Daarom creëerden we speciaal voor jou deze no-nonsense super-praktische masterclass met 30 haalbare stappen.

Wat komt aan bod?

Gedurende deze masterclass leggen we je proefondervindelijk uit wat de drie beleidsassen zijn voor een degelijke risico-gebaseerde aanpak die de fundamentele basis zou moeten vormen voor élk bedrijf. We leggen je bovendien 30 haalbare en onmiddellijk toepasbare stappen uit waarmee je de cyberveiligheid in uw bedrijf naar een aanzienlijk hoger niveau kan tillen. Kan je daardoor op beide oren slapen en cybersecurity definitief van jouw takenlijst schrappen? Uiteraard niet, maar we verzekeren je wel dat als je deze 30 stappen goed toepast, je al een hele mooie balans zal gevonden hebben tussen het risico dat je loopt en de investering die je in cybersecurity doet.

Het programma voor de workshop ziet er als volgt uit:

  • Introductie van alle deelnemers, delen van ervaringen en inzichten, goede en slechte
  • Basisbegrippen van cybersecurity
  • De 30 stappen uitgediept, inclusief referenties naar cases, literatuur en tools, en enkele oefeningen
  • Cybersecurity “myth-busting”
  • Hoe spreek je over het onderwerp “cybersecurity” met je topmanagement?
  • Concrete tips om binnen je bedrijf een cyber awareness programma op te zetten voor alle werknemers

Daarnaast stellen we alles in het werk om alle deelnemers met elkaar te laten kennismaken en maximaal van elkaar te leren. Iedereen komt ruimschoots aan bod om inzichten te delen in een vertrouwelijke sfeer (Chatham House Rules: wat gezegd wordt binnen de opleiding, blijft binnen de opleiding).

In dit traject ligt de focus op pragmatische, direct toepasbare tips, aanbevelingen en ervaringen. Geen saaie theoretische lessen op een schoolbank, maar een hands-on aanpak met praktische en leerrijke cases uit het werkveld.

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor IT managers van kmo's, verantwoordelijken cybersecurity, technische founders van startups en scaleups, technisch aangelegde bedrijfsleiders, CTO’s, enz. Vereiste voorafgaande kennis: een minimale basiskennis van IT is nodig.

Voorwaarden tot deelname

We streven naar een interessante mix van deelnemende bedrijven en willen daarbij vermijden dat rechtstreekse concurrenten van elkaar deelnemen, daarom is de deelname aan deze masterclass onderhevig aan een eventuele toelatingsbeslissing vanwege de organisatie.

  • Actieve deelname en bereidheid om eigen inzichten en ervaringen in alle vertrouwelijkheid met de andere deelnemers delen
  • Onderschrijven van vertrouwelijkheid volgens “Chatham House Rules”
  • Betalen van de deelnameprijs

Kostprijs

De normale kostprijs voor deelname aan deze masterclass bedraagt € 1.463 excl. btw, maar voor bedrijven gevestigd in Vlaanderen bedraagt de kostprijs dankzij de ondersteuning van VLAIO slechts € 439 excl. btw.

Jouw lesgever 

Patrick Coomans, voorheen cybersecurity entrepreneur, vandaag onafhankelijk expert en coach voor cybersecurity innovatie en entrepreneurship bij Agoria, Sirris, KU Leuven, FPIM en de Europese Commissie. Voor meer informatie, contacteer Patrick via e-mail: patrick.coomans@agoria.be.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 439
Organisator
Agoria

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

BluePoint Brussel Auguste Reyerslaan 80 1030 Schaarbeek