CrossRoads2 Sustainable Energy - ConnectSME

Wil je grensoverschrijdend samenwerken met bedrijven en proeftuinen en heb je interesse om je netwerk te vergroten? We nodigen je van harte uit op de online webinar & matchmaking van CrossRoads2 Sustainable Energy - ConnectSME.

Dit event is afgelopen

Wil je de projecten CrossRoads2 Sustainable Energy en ConnectSME ontdekken?

Wil je je netwerk vergroten, kennis en expertise uitwisselen en grensoverschrijdend samenwerken met bedrijven en proeftuinen?

 • Wanneer? Donderdag 29 oktober, 10u - 12u
 • Waar? Online webinar & matchmaking via Conversation Starter
 • Voor wie? Bedrijven met innovatieve projectideeën die graag willen samenwerken met andere KMO/MKB-bedrijven en die ook gelijktijdig hun netwerk willen vergroten 
 • Taal: Nederlands

Hoe werkt Conversation Starter? 

 • Via mail krijg je een link om je netwerkprofiel te vervolledigen
 • Bekijk verschillende profielen en verstuur uitnodigingen naar deelnemers met een interessant verzoek of aanbod
 • Maak kennis met verschillende mensen gedurende 12 minuten
 • Dit networking event vindt plaats op Conversation Starter, je zal dus niets moeten installeren of downloaden

Bekijk hier het programma

 

CrossRoads2 Sustainable Energy is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland en heeft als doel het stimuleren van grensoverschrijdende innovatieprojecten tussen KMO/MKB-bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg). Deze samenwerkingsverbanden dienen een impact te hebben op duurzame energieproductie, -efficiëntie of -besparing in de grensregio.

De kerntaak van CrossRoads2 Sustainable Energy bestaat uit het stimuleren van innovaties op het vlak van CO2-reductie met een grensoverschrijdende meerwaarde door middel van:

 • matchmaking;
 • subsidie voor innovatieprojecten van grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden tussen ten minste één MKB uit Zuid-Nederland en ten minste één KMO uit Vlaanderen (50%, maximaal € 150.000,-);
 • follow-up: een vervolg geven aan deze projecten en het proactief meedenken naar vervolgstappen en valorisatie van de opgedane kennis.

 

Het ConnectSME project richt zich op het ontwikkelen en testen van technologie in een reële omgeving op zes proeftuinen in de grensregio Nederland/Vlaanderen. De inzichten die hier ontstaan kunnen leiden tot verdere verfijningen van het product en verhoogde kansen op commercialisatie. De zes proeftuinen stellen hun expertise ter beschikking van KMO/MKB in de vorm van een voucher van 10.000 en 40.000 euro waarmee deze KMO/MKB beroep kan doen op de diensten van de uitbater van de site of een kennispartij binnen het consortium.

ConnectSME speelt in op de technology readiness levels (TRLs) 6-7. Door het faciliteren van demonstratie en testen in een dergelijke real life omgeving wordt de marktintroductie van innovatieve technologieën van KMO’s/MKB’s geoptimaliseerd. 

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Flux50

Dit event is afgelopen