Brexit Industry Day

Sinds 1 januari 2021 is de Brexit definitief een feit. De nieuwe douane- en controlemaatregelen zijn in fasen geïntroduceerd in het VK. Bepaalde nieuwe verplichtingen werden (mede door Covid-19) on hold gezet en uitgesteld naar oktober 2021 en januari 2022.

Dit event is afgelopen

Na succesvolle Brexit Industry Day sessies in 2019 en 2020 willen wij, samen met de Britse Ambassade en MBZ, u graag uitnodigen voor de vijfde editie van digitale Brexit Industry Day. Voor ondernemingen die een impact gevoeld hebben, door gevolgen van de Brexit, is dit de uitgelezen kans om op de hoogte te blijven van de nieuwe formaliteiten en verplichtingen die in voege treden vanaf het najaar 2021 en later.

Op 2 september zullen de Britse autoriteiten toelichten welke maatregelen in werking treden in het VK en hoe de verdere Brexit ontwikkelingen zullen aangepakt worden. Het gaat onder meer over nieuwe formaliteiten inzake douane, documentaire en fysieke controles op sanitaire goederen, productconformering, databescherming, …

De aanwezige Britse Border and Protocol Delivery Group delegatie zullen de laatste stand van zaken toelichten rond Brexit, alsook uw Brexit vragen beantwoorden.

In samenwerking met de Belgische Douaneadministratie zullen ook enkele (technische) casestudies worden uitgewerkt en toegelicht. Gedetailleerde informatie alsook deelnamelink zal aan de deelnemers op voorhand bezorgen worden. U kan zich reeds nu registeren en de datum blokkeren in de agenda.

Doelgroep

Deze online infosessie is uitermate geschikt voor douane- en exportverantwoordelijken, logistieke medewerkers en zaakvoerders van ondernemingen die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk.

Inschrijven voor dit online seminarie kan via deze link. Voor meer info kunt u terecht bij Leonid Guz.

De voertaal van deze sessie is in het Engels. Er zal een optie zijn voor simultaanvertaling.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Deelname aan deze online sessie is gratis.
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen