BioBase4SME Innovation Biocamp

Het BioBase4SME project (met co-financiering van het Europese Interreg NWE Programma) biedt jonge start-ups en kmo’s actief in de bio-economie, kosteloos een gespecialiseerde training voor succesvol innoveren aan. Deze training heeft een commerciële waarde van 7000 €. Het intensieve ‘Innovation Biocamp’ dompelt deelnemers een week lang onder in een geheel van opleidingen die hen zullen ondersteunen bij het commercialiseren van hun innovatie en de verdere groei van hun bedrijf. Het Biocamp culmineert in een live pitch voor een panel van investeerders.

Dit event is afgelopen

Start-ups en jonge kmo’s, actief in de bio-economie en gelegen in de Interreg Noordwest Europese regio worden bij deze uitgenodigd en aangemoedigd om hun kandidatuur te stellen voor deelname aan het BioBase4SME Innovation Biocamp. Het Biocamp gaat door in Yorkshire (VK) van 23 t.e.m. 28 juli 2017 en bestaat uit een reeks van lezingen gegeven door experten. De lezingen behandelen belangrijke aspecten van succesvol ondernemerschap zoals vb. waardeproposities, business modelling, groeifinanciering en risk management. Elke lezing wordt gevolgd door oefeningen in groep, gemodereerd door een ervaren bemiddelaar. Vervolgens passen de deelnemers, onder begeleiding van mentoren, de opgedane kennis toe op hun eigen bedrijf.

Deelnemers genieten van:

  • Mentorsessies met succesvolle business leaders en investeerders
  • Masterclasses door experten in financiën, wetgeving, risico en opportuniteit
  • Een ‘live pitch’ voor een panel van gespecialiseerde investeerders actief in de sector
  • Peer-to-peer learning en netwerken met andere bio-gebaseerde bedrijven

Aanvragen tot deelname aan het ‘Innovation Biocamp’ kunnen worden ingediend t.e.m. 19 mei 2017. Meer informatie over het Biocamp, inclusief verdere details over de aanvraag- en selectieprocedure kan men vinden op www.biovale.org/event/innovation-biocamp/ of www.nweurope.eu/BioBase4SME

Het BioBase4SME-netwerk brengt experten uit de bio-gebaseerde economie samen en steunt kmo’s en start-ups uit Noordwest Europa bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën tot vermarktbare producten. Het netwerk organiseert workshops rond specifieke thema’s, geeft trainingen en organiseert een ‘Innovation Biocamp’. Verder kunnen bedrijven innovatiecoupons aanvragen met een waarde tot 100.000 € voor zowel technische (procesontwikkeling, opschaling, applicatie testen...) en niet-technische (LCA, marktonderzoek, business plan coaching, sociale acceptatie...) ondersteuning.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Bio Base Europe

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

The Hawkhills Hawkhills Dr YORK YO61 3EG Verenigd Koninkrijk