Beyond Borders Oost-Europa

Zakendoen in Oost-Europa heeft duidelijke voordelen: het is dichter bij huis, productie is er relatief goedkoop en je volgt je business makkelijker zelf op dan in andere continenten. Toch zorgt de turbulentie in de regio voor moeilijkheden. Hoe versterk jij je positie in het oosten van Europa?

Dit event is afgelopen

De oorlog in Oekraïne heeft zijn weerslag in heel (Oost-)Europa. Daarnaast bemoeilijken ook andere aspecten het zakendoen in de regio. De lokale braindrain door corruptie, bijvoorbeeld, of de politieke instabiliteit en bureaucratie. Als Vlaamse ondernemer moet je doorzetten om écht voet aan grond te krijgen in het oosten. 

Toch levert het op. Personeels- en productiekosten liggen veelal lager dan in onze helft van Europa, en ook transport is een minder dure aangelegenheid. De afstand laat het je toe om nauwer samen te werken met partners en regelmatig op werkbezoek te gaan. Er liggen heel wat opportuniteiten in het oosten, die we in deze Beyond Borders samen onderzoeken. 

Met input van externe experten en dankzij ervaringsuitwisseling in groep, doe je beter zaken in Oost-Europa. Benieuwd naar handelsmogelijkheden in een specifiek land? Of leer je graag bij over thematische thema’s zoals cultuur, financieel-juridische aandachtspunten of sales & marketing? Samen met de groep kies je de meest relevante topics. 

Programma

  • Kick-off | 24 april: Kennismaking met de groep en themabepaling voor het verdere verloop van het traject
  • 4 inhoudelijke sessies: Onder begeleiding van een expert pakken we 4 concrete thema’s aan. Welke? Dat bepaal je in samenspraak met de groep, net zoals de data van de sessies. 

Voor wie?

Ondernemers, sales- of exportmanagers, of business developers van bedrijven die al internationaal actief zijn. Of je nu nieuw bent op de Oost-Europese markt, of je wil er je huidige activiteiten uitbreiden: uit dit traject haal je heel wat nieuwe businessopportuniteiten. 

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€550 (excl. 21% btw)
Organisator
Voka i.s.m. VLAIO - FIT - CREDENDO
Initiatief

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland Markgravestraat 12 2000 Antwerpen