Beyond Borders Duitsland

Dankzij de nabijheid, de koopkracht en de stabiele markt is Duitsland voor Vlaamse ondernemers een heel belangrijke afzetmarkt.

Wil je ook jouw zakelijke opportuniteiten consolideren of verruimen in Duitsland, maar heb je nog informatie en een klankbord nodig voor het finetunen van jouw exportplan voor Duitsland? In dat geval is Beyond Borders Duitsland het ideale traject voor jou. In 4 interactieve sessies geven we jou alle kennis omtrent zakendoen in Duitsland en hoor je via praktijkgetuigenissen waarop je moet letten. Uiteraard voorzien wij ook voldoende ervaringsuitwisseling tussen alle deelnemers. Aan het einde van het traject kan je jouw exportplan voor Duitsland voorleggen aan onze Raad van Advies.

Praktisch

Datum
Tijdstip
16.00 - 19.00 uur
Locatie

Voka Vlaams-Brabant Medialaan 26 1800 Vilvoorde

Doelgroep

CEO's, commerciële directeurs, business developmentmanagers, exportmanagers, regionale sales managers.

Formaat

Een trainingsprogramma van 4 tot 5 halve dagen, elk met een interval van 2-3 weken, zodat de deelnemers snel kunnen leren over het land en kunnen beslissen hoe ze de Oekraïense markt zullen benaderen, en hoe ze het beste uit het tech ecosysteem kunnen halen.

Sessies

  1. Kick-offsessie met introductie in Duitsland. Focus op macro-economische aspecten Handelsinformatie, uitleg over de huidige stand van zaken in de economie, zakelijke mogelijkheden. Stand van zaken met betrekking tot Corona.  Coaching in plan van aanpak te creëren. Wat zeker wel/niet opnemen in strategie voor de markt.
  2. Focus op de juridische en financiële aspecten van het zakendoen in Duitsland. Hoe u uw eigen entiteit of bedrijf kunt oprichten.
  3. Focus op culturele aspecten - bedrijfscultuur, zakelijke relaties en gewoonten, het vinden van en omgaan met partners/agenten/distributeurs.
  4. Focus op Sales en marketing: Strategisch sales en marketingplan opstellen, aandacht voor e-commerce
  5. Voorstelling markt-introductieplan aan experts en evaluatie. Dit gevolgd door de bespreking van volgende stappen zoals onder andere B2B-contacten in de gekozen internationale markt.

De onderwerpen kunnen aan verandering onderhevig zijn - we zullen proberen informatie te geven op basis van wat de deelnemers vragen.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 550
Organisator
Voka i.s.m. Vlaio
Initiatief

Praktisch

Datum
Tijdstip
16.00 - 19.00 uur
Locatie

Voka Vlaams-Brabant Medialaan 26 1800 Vilvoorde

Locatie

Adres

Voka Vlaams-Brabant Medialaan 26 1800 Vilvoorde