Atelier Carbon Footprint

Je kan er niet meer omheen: duurzaamheidsinitiatieven worden steeds belangrijker. Niet alleen klanten vragen ernaar, het helpt ook om je financiën te drukken, heeft een goede invloed op jouw reputatie en geloofwaardigheid en helpt zelfs bij het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dit atelier helpt je om met behulp van een expert leer je zelf de CO2-voetafdruk van jouw onderneming berekenen. Want meten is weten. Zo leer je waar de pijnpunten zich bevinden, maar ook waar het meeste vooruitgang te boeken is. En dat niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de eigen financiën.
Atelier Carbon Footprint

Dit event is afgelopen

Programma

Dinsdag 21/09/2021: klassikale opleidingsessie

Het atelier begint met een algemene inleiding over de energievoorziening en de klimaatproblematiek. Daarna leer je wat de berekening en reductie van de carbon footprint van de organisatie inhouden. Ook krijg je mee welke gegevens nodig zijn om die berekening voor uw organisatie uit te voeren. Op het einde van de sessie krijg je een vereenvoudigde rekentool ter beschikking waarmee je de koolstofvoetafdruk van jouw organisatie zelf kan berekenen.

Donderdag 18/11/2021: individuele terugkomsessie

Tijdens de terugkomsessie krijg je persoonlijke begeleiding bij de berekening en het opstellen van de plannen om de carbon footprint te reduceren. Een uur begeleiding per deelnemer laat toe om de resultaten en plannen in detail te bespreken. Bij een ruimer aantal deelnemers is het mogelijk om een tweede datum vast te leggen, zodat iedereen voldoende tijd met de expert heeft.

Trainer

Voor dit Atelier kan Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland beroep doen op Dirk Van den Broecke. Als zaakvoerder van adviesbureau DVdB Consulting heeft hij ruime ervaring in ‘lean manufacturing’, energie-advies en ecologische voetafdruk. DVdB Consulting is officieel licentiehouder bij de Association Bilan Carbone voor het gebruik van de methode Bilan Carbone®.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 550
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka KvK Antwerpen-Waasland Zetel Antwerpen Markgravestraat 12 2000 Antwerpen