AI voor de voedingsindustrie: van data naar AI-toepassingen

Voedingsbedrijven stap voor stap op weg zetten om vanuit hun beschikbare data hun eerste AI-toepassingen op te zetten, daar draait het tijdens deze masterclass om!

Dit event is afgelopen

Digitalisatie is een noodzaak voor voedingsbedrijven om competitief te kunnen blijven, maar via traditionele technologieën komen deze aan de limieten qua efficiëntie, kwaliteit, … die haalbaar is voor productie. Daarnaast hebben vele bedrijven in de voedingsindustrie intussen een grote hoeveelheid data beschikbaar, maar is het moeilijk om deze nuttig in te zetten voor datagedreven toepassingen.

Tijdens de masterclass begeleiden we (Sirris, Imec en Flanders' FOOD) u stap voor stap, om vanuit uw beschikbare data uw eerste AI-toepassingen op te zetten. Via voorbeelden van AI-toepassingen, referentiearchitecturen voor data, inspirerende bedrijfscases uit de industrie en best-practices zorgen we dat u uw eerste stappen kunt zetten op weg naar AI binnen uw bedrijf. Bovendien voorzien wij per deelnemer een meeting van 1,5 uur met experts van Sirris en Imec, om u zo te begeleiden met het opzetten van uw eigen AI-cases.

De masterclass bestaat uit een interactieve groepssessie van een halve dag en een individuele opvolgsessie:

  • De interactieve groepssessie vindt plaats op locatie. Ze wordt voorafgegaan door een broodjeslunch en beëindigd met een korte netwerkdrink.
  • De individuele opvolgsessie wordt nadien met u ingepland en vindt online plaats (1,5 uur). We bespreken uw specifieke stappen om hiermee binnen uw eigen onderneming aan de slag te gaan.

Programma groepssessie

12:00 - Ontvangst en broodjeslunch
12:30 - Introductie project AI PathFinder 
12:35 - Overzicht waardeketen en AI-toepassingen voedingsindustrie                 
12:55 - AI-barometer en maturiteitsmodel voor bedrijven 
13:05 - Bedrijfscases uit de voedingsindustrie
14:35 - Pauze
15:00 - Data-architectuur voor AI-toepassingen (Sirris)
15:45 - Zelf, integrator of via platform? (Sirris)
16:00 - Businesscase van AI (techno-economische benadering
16:30 - AI-checklist (Imec)
16:45 - Financiële kant, proeftuin, onderzoeks-mogelijkheden
17:00 - Netwerkreceptie
18:00 - Einde masterclass

Voor wie?

Voedingsbedrijven die willen starten met AI of datagedreven toepassingen. De masterclass richt zich op wie binnen het bedrijf een trekkende of sturende rol speelt bij de opzet van datagedreven toepassingen in productie: R&D-manager, digital manager, productiemanagement, … 

Prijs

De deelnameprijs voor deze masterclass (groepssessie halve dag + individuele sessie) bedraagt € 405 (excl. btw) voor bedrijven die in Vlaanderen gevestigd zijn, dankzij de steun van VLAIO in het kader van het Industriepartnerschap.

(Dit is niet cumuleerbaar met subsidies via kmo-Portefeuille.)

75 euro steun van Alimento per deelnemer, max. 3 deelnemers per bedrijf voor bedrijven ressorterend in PC 118 en 220.

Deelnameprijs
€ 405 bedrijven gevestigd in Vlaanderen | €1345 andere
Organisator
Sirris

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Sirris Technologiepark 48 9052 Gent