Welke beschermingsopties zijn er?

Idee beschermen via een i-Depot

Een schitterend idee? Een wereldschokkend concept? Helaas zijn dergelijke zaken niet te beschermen. Pas als je je idee of concept uitwerkt in een schets, tekening of product… dan kan het wel.

Vaste datum

Wat je best wel doet in de beginfase van je idee, is zorgen voor een ‘vaste datum’, zodat je kan bewijzen dat jij op dat moment dat welbepaald idee al had. Die ‘vaste datum’ kan je laten vastleggen bij een notaris, een gerechtsdeurwaarder, het registratiekantoor of via een i-Depot. Dit is enkel een bewijsmiddel, geen rechtstitel, dus een intellectueel eigendomsrecht is het nog niet. Maar het kan zeker in jouw bedrijfsstrategie van geheimhouding passen, of een aanvulling zijn van echte intellectuele eigendomsrechten. Verkrijg je zo’n bewijs (online) via een i-Depot, dan verschaft dit jou daarenboven een veilige opslagplaats voor ideeën die niet te beschermen zijn onder het intellectueel eigendomsrecht.

10 euro korting voor i-Depot

Vraag een ID-code aan via idepot@vlaio.be om 10 euro korting op jouw online i-Depot te krijgen, zo kost een i-Depot slechts 27 euro i.p.v. 37 euro.

Download hier een praktische handleiding bij het i-Depot

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: