#industriepartnerschap - Groepscoaching

Er zijn twee aspecten hierbij belangrijk, namelijk de coaching en het groepsaspect. De coaching richt zich op het overbruggen van de kloof tussen inzicht en actie. Via de coaching krijgt het bedrijf gedurende een langere periode zowel een sturing als een klankbord.

Voor wie?

Bedrijven die zich willen laten begeleiden in het implementeren van een technische oplossing en hierbij inzichten willen delen met andere bedrijven.

Thema’s: Circulaire economie, Industrie 4.0, Klimaat en Energie

Wat kan je verwachten?

Een coaching heeft ook een motivatiedoel: talrijke plannen raken immers snel bedolven onder de dagdagelijkse bezigheden en het brandjes blussen bij vele kmo's. Het groepsgebeuren is belangrijk vanuit een efficiëntie-insteek: het betreft hier onderwerpen waar meerdere bedrijven elkaar in kunnen vinden en in onderling vertrouwen samen een traject aanvatten. Het groepsgebeuren zal ook een stimulerende dynamiek opwekken. Het einddoel is dat een bedrijf een traject zelfstandig verder kan uitbouwen, al dan niet met steun vanuit de reguliere kaders.

Hoe pakken we dit aan?

De groepscoaching bestaat uit 4 groepssessies van telkens een halve dag. Voor ieder bedrijf is er 1,5 dag individuele begeleiding voorzien: dit om de bedrijven optimaal voor te bereiden op de groepssessies zodat deze een maximaal rendement behalen. Tussen de sessies krijgen de deelnemers huiswerk of taken.

#industriepartnerschap #sterkondernemen

17 Vlaamse innovatiepartners slaan de handen in elkaar, onder leiding van Agoria en Sirris. Met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen bieden ze een geïntegreerde dienstverlening aan om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren.

Dankzij de individuele en collectieve diensten van het industriepartnerschap kan je als Vlaams bedrijf rekenen op een schat aan expertise en jarenlange ervaring om jouw technologische innovatie op te drijven in de 3 volgende thema’s : Digitalisering, Duurzaamheid & Industrie 4.0.

Thema's
Partner
BIL,
Centexbel,
Sirris,
VITO