Air Cargo Belgium

Air Cargo innovatie door samenwerking - Ons streefdoel: Brussel Airport als meest efficiënte, innovatieve en succesvolle luchthaven op het gebied van vracht.

Air Cargo Cluster is de eerste en enige organisatie die de volledige aircargo gemeenschap in Vlaanderen vertegenwoordigt. De organisatie werkt dan ook volledig ten dienste van deze gemeenschap. We richten ons op het verbeteren van de prestaties, nemen het voortouw in projecten en staan in contact met alle stakeholders en overheidsinstellingen om onderwerpen van gemeenschappelijk belang aan te pakken. Een goede samenwerking binnen de cluster zal de competitiviteit binnen de luchtvrachtsector in Vlaanderen garanderen.

Voor wie?

Bedrijven uit de volledige luchtvrachtketen: de verlader, de trucker, de expediteur, de vliegmaatschappijen, de handling agent en de luchthaven.

Wat kan je verwachten?

Door zich bij Air Cargo Cluster aan te sluiten, kan men actief deelnemen aan de verdere ontwikkeling en het versterken van BRUcargo – en bij uitbreiding ook de andere Vlaamse luchthavens - als geopteerde cargo gateway in Europa.

Je maakt deel uit van een sterk netwerk dat streeft naar een lange termijn succes voor alle luchtvrachtbedrijven in Vlaanderen en dit via een groei van de cargo volumes, een verhoogde operationele efficiëntie, optimaal kwalitatieve diensten en duidelijke marketing en communicatie van het netwerk.

Hoe pakken we dit aan?

  • Faciliteren van opleidingen en instroom van nieuwe medewerkers
  • Projecten omtrent operationele efficiëntie en innovatie
  • Beveiliging en veiligheid
  • Ondersteunende infrastructuur
  • Lobbyen naar de overheid
  • Verbeteren van het community gevoel
  • Centrale office activiteiten en centrale kantoorfaciliteiten voor leden

Contactgegevens?

Geert Keirens
Directeur
Tel 0477 47 31 02
geert.keirens@aircargobelgium.be