Circulaire economie

Tools om mee aan de slag te gaan

Circu-Radar

Op een snelle manier vertrouwd raken met de basis van de circulaire economie? Dan is de Circu-Radar zeker iets voor jou. Je vindt er antwoorden op vragen als: 'wat betekent circulair ondernemen concreet' en 'welke stappen kan ik als ondernemer nemen om hierop in te zetten'? De fiche geeft je in één oogopslag een overzicht van waar je welke informatie terugvindt over uiteenlopende onderwerpen als subsidies, expertise, opleidingen, begeleiding, … Kortom: een vlotte introductie in het circulair ondernemen, waarna je hopelijk de goesting krijgt om er zelf actief mee aan de slag te gaan in jouw bedrijf. 

Circu-Wijzer

Beantwoord de vragen van de Circu-Wijzer en ontdek welke praktische en concrete stappen jij en je bedrijf kunnen zetten in de circulaire economie. Op basis van jouw antwoorden krijg je immers een overzichtelijk rapport toegestuurd met informatie en inspiratie. Helemaal op maat van jouw bedrijf, sector en persoonlijke ambities. Zo leer je opportuniteiten kennen en ontdek je bovenal waar je de juiste hulp en ondersteuning vindt. Het voordeel is dat élk bedrijf met een klein stapje kan beginnen. Mooi meegenomen: er zijn geen foute antwoorden; enkel nieuw verworven inzichten!

Ga snel aan de slag (Het invullen duurt slechts 5 minuten. Het rapport ontvang je binnen de twee weken).

Circu-Plan

Heb je als bedrijf de ambitie om circulair te ondernemen, maar weet je nog niet goed welke eerste stappen te zetten? De VLAIO bedrijfsadviseurs circulaire economie ontwikkelden voor jou een gratis begeleidingstraject: Circu-Plan!

Circu-Plan, een gratis begeleidingstraject:

  • Op maat van jouw bedrijf en jouw ambities;
  • met als resultaat een praktisch en concreet stappenplan;
  • haalbare kleine en grote circulaire stappen staan op een tijdslijn;
  • zodat je als bedrijf op een gestructureerde manier klaar bent voor de circulaire transitie;
  • bovendien krijg je zicht op welke vlakken VLAIO verdere ondersteuning kan bieden.

Wat verwachten we van jou?

Deelnemen aan een Circu-plan is volledig gratis, maar niet vrijblijvend:

  • Voorafgaand gesprek om de huidige situatie en ambities te bespreken. Verder wordt er geen specifieke voorbereiding verwacht van de deelnemers.
  • Een fysieke workshop van 2 à 3 uur waarbij we samen aan de slag gaan. 
  • Het liefst in aanwezigheid van een zaakvoerder of iemand met beslissingskracht, al dan niet bijgestaan door iemand met een complementair inzicht in het bedrijf (denk hierbij aan een duurzaamheidsmanager, projectleider, medewerkers met circulaire ambities, …).

Wat bieden we jou? 

Het resultaat van de workshop is een concreet en praktisch stappenplan (inclusief een tijdslijn), waarmee je binnen je organisatie aan de slag kan. Tijdens de implementatie van dat plan kunnen jullie steeds beroep blijven doen op onze begeleiding.

Benieuwd of zo’n Circu-plan iets voor jouw onderneming is? Stuur gerust een mailtje naar circulair.tb@vlaio.be.

 

Niet helemaal tevreden met wat je zocht? Op de website van Vlaanderen Circulair ontdek je nog heel wat andere tools en platformen die je kunnen helpen om circulaire principes in de praktijk toe te passen. Ga daar zeker eens snuisteren.

 
Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: