Advies, begeleiding en financiële steun

Laat je adviseren en begeleiden inzake cybersecurity

Wil je advies en begeleiding rond cybersecurity? Maak dan kennis met advies- en begeleidingstrajecten.

VLAIO bedrijfsadviseurs

Heb je ambitieuze digitaliseringsplannen en wil je het aspect cyberveiligheid hierbij niet uit het oog verliezen? Of ben je op zoek naar een dienstverlener die je kan ondersteunen bij de cyberveiligheid van je onderneming? Dan helpen de VLAIO bedrijfsadviseurs deze waar te maken. Zij gidsen je naar de juiste kennis, partners, financiële hefbomen en brengen je in contact met cybersecurity-knowhow die specifiek voor jouw bedrijf relevant is. Denk aan private aanbieders, kennisinstellingen, strategische - en collectieve onderzoekscentra en intermediaire organisaties zoals Voka, UNIZO, Agoria,…

Experten uit het VLAIO Netwerk

Weet je niet goed hoe te starten met een betere cyberveiligheid en/of wil je meer te weten komen over wat cyberveiligheid inhoudt? Zoek je info, advies, coaching of een lerend netwerk van bedrijven die voor dezelfde uitdagingen staan? Wend je dan tot de partners uit het VLAIO Netwerk. Zij sensibiliseren, adviseren en informeren ondernemers over het belang van cyberveiligheid. Ze voorzien coaching en begeleiding rond de aanpak van cyberveiligheid in de eigen onderneming. Je kan bij hen terecht voor infosessies, masterclasses, workshops, opleidingen, netwerking, begeleiding... Dit kan een opstart vormen om in je onderneming te werken aan een sterker cyberveiligheidsbeleid. 

Proeftuin Innovatieve cyberbeveiliging voor industrie en logistiek 4.0 

Maakt je bedrijf gebruik van data- en geconnecteerde machines? Dan is beveiliging een must! De proeftuin 'Innovatieve cyberbeveiliging' voor industrie en logistiek 4.0 creëert demo’s voor bedrijven uit de industriële en logistieke sector die willen werken aan een doordacht cyberveiligheidsbeleid met aandacht voor zowel de IT-, als OT-omgeving. Hier ontdek je via een proefopstelling alle do’s en don’ts op vlak van cyberbeveiliging en welke moderne beveiligingsmiddelen inzetbaar zijn in jouw onderneming. Ook organiseert deze proeftuin workshops, infosessies en demo’s op maat van verschillende doelgroepen.

Cybersecurity-bites 

Heb je nood aan het vergroten van je kennis over cyberveiligheid? Surf dan zeker naar cybersecurity-bites.be. Dit initiatief van Vlaamse universiteiten en hogescholen geeft professionals en onderzoekers toegang tot gespecialiseerde opleidingen en artikels rond actuele topics over cyberveiligheid. De aanwezige expertise over cybersecurity wordt zo gedeeld tussen de academische wereld en het bedrijfsleven.

Blikopener hogescholen

Zoek je praktisch toepasbare kennis en projecten rond artificiële intelligentie en cybersecurity? Via het project Blikopener verspreiden 10 Vlaamse hogescholen hun kennis naar bedrijven, non-profit organisaties, gemeenten, steden, OCMW’s en onderwijsinstellingen. Elke ondernemer, starter of prestarter die via praktijkgericht onderzoek een oplossing zoekt voor een concreet probleem, kan bij dit platform aankloppen. Blikopener organiseert eerstelijnsadvies, ondersteunt je bij de vraagarticulatie van het probleem en brengt je in contact met een aantal geschikte partijen om oplossingen te ontwikkelen.

 

Hoe doen andere ondernemers het? 

Welke stappen zetten andere ondernemers om hun cyberveiligheid naar een hoger niveau te tillen? 

Lees hier alle cybersecurity ondernemersverhalen 

 
Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: