Advies, begeleiding en financiële steun

Financiële steun voor investeringen in artificiële intelligentie

Denk je aan investeren in artificiële intelligentie? Beschik je zelf niet over de nodige kennis? Een AI-expert aanwerven is niet altijd noodzakelijk. Gespecialiseerde dienstverleners en onderzoeksorganisaties staan klaar om je helpen bij de uitrol van je AI-traject. Ontdek hier welke financiële steun je helpt bij het realiseren van je innovatietraject.

Kmo-portefeuille voor advies en opleiding

Nieuwe technologie vraagt om opleiding van je mensen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld leren wat AI inhoudt, hoe ze het in jouw onderneming kunnen toepassen en hoe ze best omgaan met deze nieuwe technologie. Tegelijkertijd boekt je onderneming sneller vooruitgang met professioneel advies over artificiële intelligentie. De kmo-portefeuille verlicht de kostprijs voor het inwinnen van advies en het volgen van opleidingen rond AI.

 

Voor wie? Vlaamse kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen.
Voor wat? Voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten rond AI.
Hoeveel subsidie? Een kleine onderneming geniet 30% steun, een middelgrote onderneming 20%. Tot maximaal € 7.500 steun per jaar.

 

Kmo-groeisubsidie

Wil je AI inzetten om je producten, diensten en processen slimmer te maken? Zoek je strategisch advies van een expert rond de uitrol van jouw digitaliseringstraject? Dan kan je een beroep doen op de oproep digitalisering van de kmo-groeisubsidie. Deze ondersteunt ondernemingen die data inzetten om hun producten, diensten en processen slimmer te maken. Let wel op! Via het traject moet je je op vlak van digitale maturiteit onderscheidend maken in de markt. Het inzetten van slimme tools volstaat niet.

 

Voor wie? Kmo’s met een vestiging in Vlaanderen
Voor wat? Strategisch advies van een externe dienstverlener of de bruto loonkost van de aanwerving van een strategisch profiel
Hoeveel subsidie? max. € 50.000 subsidie per groeitraject

 

Innovatiesteun voor onderzoek & ontwikkeling

Meer en meer Vlaamse ondernemingen zetten AI-technologie in bij de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten of processen. Werk jij ook voor een innoverende onderneming die een nieuw project plant met artificiële intelligentie? Werk je aan een nieuwe AI-toepassing? Wens je bij de ontwikkeling van een nieuw product of dienst gebruik te maken van AI? Grondig onderzoek en ontwikkeling zijn hierbij onmisbaar. Daarom steunt VLAIO je hierbij met een gepaste subsidie.

Via een ontwikkelings- of  onderzoeksproject  krijg je van VLAIO een financieel duwtje in de rug. Samenwerking met een ander bedrijf of een kennispartner is hier zeker en vast mogelijk. Ontdek op flandersairesearch.be hoe je als onderneming samen met de onderzoeksgroepen van het Vlaams AI-Onderzoeksprogramma AI-kennis kunt opbouwen.

 

Voor wie? Ondernemingen, non-profitorganisaties en publiekrechtelijke organisaties die een nieuwe technologie ontwikkelen waarvoor nieuwe kennis nodig is, die processen of diensten doordacht verbeteren, een prototype bouwen of een pilootfase doorlopen.
Voor wat? Voor personeels- en andere kosten gerelateerd aan het project.
Hoeveel subsidie? 25 tot 60% van de projectbegroting met minimum € 25.000 en maximaal € 3 miljoen.

 

Innovatieve starterssteun

Ben je een start-up en breng je een eigen AI-product op de markt? Meld je dan aan voor de innovatieve starterssteun.

 

Voor wie? Ondernemingen, non-profitorganisaties en publiekrechtelijke organisaties die een nieuwe technologie ontwikkelen waarvoor nieuwe kennis nodig is, die processen of diensten doordacht verbeteren, een prototype bouwen of een pilootfase doorlopen.

Voor wat?  Voor personeelskosten en andere kosten gerelateerd aan het project.

Hoeveel subsidie?  25 tot 60% van de projectbegroting met minimaal € 25.000 en maximaal € 3 miljoen. 

 
Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: