Advies, begeleiding en financiële steun

Financiële steun voor investeringen in artificiële intelligentie

Denk je aan investeren in artificiële intelligentie? Weet dan dat je er niet alleen voor staat. Ontdek hier welke financiële steun je helpt bij je innovatietraject.

Kmo-portefeuille voor advies en opleiding

Nieuwe technologie vraagt om opleiding van je mensen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld leren wat AI inhoudt, hoe het in jouw onderneming toegepast kan worden en hoe ze best omgaan met deze nieuwe technologie. Tegelijkertijd boekt je onderneming sneller vooruitgang met professioneel advies over artificiële intelligentie. De kmo-portefeuille verlicht de kostprijs voor het inwinnen van advies en het organiseren van opleidingen.

 

Voor wie? Vlaamse kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen.
Voor wat? Voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten die helpen bij het uitdenken of opzetten van je AI-project.
Hoeveel subsidie? Een kleine onderneming geniet 30% steun, een middelgrote onderneming 20%. Tot maximaal € 7.500 steun per jaar.

 

Kmo-groeisubsidie

Broed je op digitaliseringsplannen waarin AI een rol speelt? Dan kan je beroep doen op de kmo-groeisubsidie. Deze ondersteunt groeiende ondernemingen die data inzetten om hun producten, diensten en processen slimmer te maken. Let wel op! Het groeitraject moet vernieuwend zijn. Het moet je op het vlak van digitale maturiteit onderscheidend maken in de markt. Het inzetten van slimme tools volstaat niet.

 

Voor wie? Kmo’s met een vestiging in Vlaanderen
Voor wat? Strategisch advies van een externe dienstverlener of de bruto loonkost van de aanwerving van een strategisch profiel
Hoeveel subsidie? max. € 50.000 subsidie per groeitraject

 

Innovatiesteun voor onderzoek & ontwikkeling

Meer en meer Vlaamse ondernemingen zetten AI-technologie in bij de ontwikkeling van nieuwe producten en processen. Werk jij ook voor een innoverende onderneming die een nieuw project plant met artificiële intelligentie? Werk je aan een nieuwe AI-toepassing? Wens je bij de ontwikkeling van een nieuw product of dienst gebruik te maken van AI? Grondig onderzoek en ontwikkeling zijn hierbij onmisbaar. Daarom steunt VLAIO je hierbij met een gepaste subsidie.

 

Voor wie? Ondernemingen, non-profitorganisaties en publiekrechtelijke organisaties die een nieuwe technologie ontwikkelen waarvoor nieuwe kennis nodig is, die processen of diensten doordacht verbeteren, een prototype bouwen of een pilootfase doorlopen.
Voor wat? Voor personeels- en andere kosten gerelateerd aan het project.
Hoeveel subsidie? 25 tot 60% van de projectbegroting met minimum € 25.000 en maximaal € 3 miljoen.

Innovatiesteun instrumenten

 
Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: