LE(J)ON

Heb jij een ondernemersidee? Of voel je het kriebelen? LE(J)ON is er voor alle jongeren tussen 18 en 25 jaar in Leuven. Student of niet, hier moet je zijn.

Meer en meer jongeren vinden hun weg naar ondernemerschap. Met 57.000 studenten, uitmuntende (hoge)scholen / universiteiten en 10.000 andere jongeren is Leuven dan ook dé plek voor jonge starters. Met LE(J)ON willen we zoveel mogelijk Leuvense jongeren binnen en buiten de onderwijscontext tussen 18 en 25 jaar bereiken, hun ondernemerszin prikkelen en hen kennis laten maken met ondernemerschap als mogelijke carrièrekeuze. Vroeg begonnen is half gewonnen. Onder de koepel LE(J)ON bundelen we eveneens allerlei startersinitiatieven en positioneren we ons als een onestopshop met een helikoptervisie over de mogelijkheden in Leuven.

LE(J)ON maakt deel uit van de ecosystemen voor jong ondernemerschap in studentensteden met steun van VLAIO, Hermes en EFRO in samenwerking met Stad Leuven, UCLL, I&I (KULeuven), RVO Society, Stedelijk Jeugdwerk Leuven en LUCA School of Arts. 

Voor wie?

Voor jongeren tussen 18 en 25 jaar die wonen, werken en/of studeren in Leuven.

Wat kan je verwachten?

Begeleiding, events, coaching ,… op maat van jongeren met ondernemerszin

Hoe pakken we dit aan?

LE(J)ON biedt de Leuvense jongeren:

  • Begeleiding: in 2018, 2019 en 2020 vindt opnieuw BAAS Leuven plaats, waarbij met een jeugdwerkmethodiek jonge Leuvenaars gevormd en ondersteund worden in hun ondernemersproject.
  • Inspiratie-, informatiesessies & grotere events: op 4 hugging points (bij UCLL, I&I, LUCA en STADHUIS van MIJNLEUVEN) organiseren we sessies door/voor zowel jongeren met ondernemerszin als jonge ondernemers en docenten.
  • Een fysiek éénstopsloket: Bar LEON is het fysiek éénstopsloket, de mogelijkheid tot pop-up en de fysieke ontmoetingsruimte voor jonge (student-)ondernemers of twijfelaars die nog een duwtje in de rug kunnen gebruiken.
  • Een ondernemersaward: om multidisciplinariteit te bereiken in ons Leuvens landschap gaan we o.a. op zoek naar dé ondernemende jongere van het jaar. Zowel aan UCLL als aan KU Leuven kunnen studenten trouwens genieten van het statuut van student-ondernemer.
  • Een breed netwerk en platform van (student-) ondernemers en initiatieven voor jonge starters: Zowel binnen als buiten de comfortzone van hun eigen omgeving.
Thema's
Partner
LE(J)ON