LE(J)ON - Leuvense Jonge Ondernemers

Heb jij een ondernemersidee? Of voel je het kriebelen? LE(J)ON is er voor alle jongeren tussen 18 en 25 jaar in Leuven. Student of niet, hier moet je zijn.

Met 57.000 studenten, uitmuntende hogescholen/universiteiten en 10.000 andere jongeren is Leuven dé plek voor jonge starters. Met LE(J)ON (kort voor Leuvense (Jonge) Ondernemers) willen we de ondernemerszin van zoveel mogelijk jongeren, binnen en buiten de onderwijscontext, prikkelen en hen kennis laten maken met ondernemerschap als mogelijke carrièrekeuze.

Leuvense studenten

Onder de koepel LE(J)ON bundelen we verschillende startersinitiatieven zoals KU Leuven Kick, UCLL StartMinds, het BAAS-traject… Ben je dus geïnteresseerd in ondernemen maar zit je nog met vragen of wil je een overzicht van de verschillende mogelijkheden? Eén adres: LE(J)ON.

LE(J)ON maakt deel uit van de ecosystemen voor jong ondernemerschap in studentensteden met steun van VLAIO in samenwerking met Stad Leuven, UCLL, KU Leuven, Stedelijk Jeugdwerk Leuven en LUCA School of Arts

Voor wie?

Voor jongeren tussen 18 en 25 jaar die wonen, werken en/of studeren in Leuven.

Wat kan je verwachten?

Bij LE(J)ON kan je terecht voor:

  • netwerkevents zoals een hackathon of ondernemerscafé
  • community building in onze hubs Studio Start en maakleerplek
  • inspiratiesessies waar starters en gevestigde ondernemers aan het woord komen
  • informatiesessies 
  • innovatiechallenges
  • individuele coaching in onze hubs
  • LE(J)ON-awards

Allemaal op maat van jongeren met ondernemerszin.

Hoe pakken we dit aan?

Verbinden

We zetten ons in om jongeren met verschillende achtergronden, ideeën… te verbinden met elkaar. Dat doen we door middel van netwerkevents, community building in onze hubs (Studio Start & maakleerplek) en digitale verbindingsmogelijkheden (zoals onze website en sociale media kanalen).

Informeren

LE(J)ON is hét neutrale aanspreekpunt voor vragen rond ondernemen. Je kan steeds terecht in onze hubs én bij de lokale coaches. Na verschillende succesvolle edities in voorgaande jaren vindt ook opnieuw BAAS Leuven plaats waarbij jonge Leuvenaars gevormd en ondersteund worden in hun ondernemersproject.

Inspireren

Via laagdrempelige inspiratiesessies voor en door jongeren in onze hubs of bij onze partners (UCLL, KU Leuven, LUCA en STADHUIS van MIJNLEUVEN) willen we jouw ondernemerszin aanwakkeren. Tijdens onze innovatiechallenges gaan studenten in interdisciplinaire teams op zoek naar oplossingen voor een maatschappelijke en/of industrieel relevante technologische uitdaging.

Versterken

Inspiratiesessies samen met een gespecialiseerde dienstverlener versterken je basiskennis over ondernemerschap in samenwerking met een gespecialiseerde dienstverlener. Daarnaast wordt tijdens de LE(J)ON-awards gewerkt aan de perfecte pitch en vallen verschillende ondernemende Leuvense jongeren opnieuw in de prijzen.

#jongondernemen

LE(J)ON maakt deel uit van het ecosysteem voor jong ondernemen in Vlaanderen. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem om ondernemerszin en ondernemerschap bij jongeren, en meer specifiek bij studenten, te stimuleren. Ontdek de projecten in andere studentensteden op www.vlaio.be/jongondernemen.

Kostprijs
gratis
Partner
LE(J)ON