Projectaanvraag PIO

In 't kort

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) biedt je als Vlaamse publieke organisatie de kans om via een overheidsopdracht innovatieve oplossingen te laten ontwikkelen en te laten valideren. Deze oplossingen bieden een antwoord op de problemen of uitdagingen die zich in jouw publieke organisatie stellen. Die problemen en uitdagingen kunnen van velerlei aard zijn. PIO-projecten kunnen ingegeven zijn door een praktisch probleem (efficiëntie- of kwaliteitswinst boeken) of door een grotere, maatschappelijke uitdaging of transitie (zoals digitalisering, klimaat, vergrijzing, duurzaamheid, ...).

Eens jouw aanvraag geselecteerd en opgenomen is in het PIO-portfolio, kan je rekenen op advies van en begeleiding door het PIO-team bij het hele aankooptraject. Voor het voorbereiden van de aankoop kan PIO desgewenst bijkomende expertise inhuren.

Je kan cofinanciering van PIO krijgen als de aankoop die uit de voorbereiding voortvloeit voldoende innovatie omvat en voldoende impact beoogt. De cofinanciering van PIO bedraagt in dit geval maximaal  50% van het aankoopbedrag.

Heb je vragen over PIO? Lijkt het je zinvol om meer uitleg te krijgen over deze oproep en de werking van het PIO? Boek dan een PIO-toelichtingssessie voor je organisatie, afdeling of team door een mailtje te sturen naar pio@vlaio.be. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.  

Samengevat

Voor wie?
Vlaamse publieke organisaties
Voor wat?
Begeleiding en financiële ondersteuning bij aankopen van onderzoeks-, ontwikkelings- en innovatie-activiteiten
Bedrag
Cofinanciering van opdracht tot circa € 1.000.000

Delen:

Contact

Adres
VLAIO
PIO
Telefoon
E-mail